ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε από το Κογκρέσο ο Τζορτζ Σάντος, ο βουλευτής με ψεύτικο βιογραφικό

santos

   Το αμερικανικό Κογκρέσο στον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Σάντος, έναν

Έναν βουλευτή που διακρίθηκε για τα επανειλημμένα ψέματά του και κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα, τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Σάντος απέπεμψε την Παρασκευή το αμερικανικό Κογκρέσο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν είχε κάνει χρήση έως τώρα μιας τέτοιας κύρωσης παρά μόνο πέντε φορές στην ιστορία της.

Μετά την εκλογή του τον Νοέμβριο του 2022 και μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας New York Times, ο Τζορτζ Σάντος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα για ολόκληρα στάδια της ζωής του ώστε να βελτιώσει το βιογραφικό του.

Παραδέχτηκε ότι δεν εργάστηκε ποτέ για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες Goldman Sachs ή Citigroup, ούτε έχει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU).

Ο Σάντος, μανιώδης ψεύτης, που κατηγορείτο επίσης ότι υπερέβαλε την πραγματικότητα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως "έναν Αμερικανό περήφανο που είναι Εβραίος" ή ακόμη ως εγγονό επιζησάντων του Ολοκαυτώματος που διέφυγαν από τη ναζιστική βαρβαρότητα, είχε αρνηθεί να παραιτηθεί.

Ο 35χρονος βουλευτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης κατηγορείται επίσης για εξαπάτηση των δωρητών του, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηλεκτρονική απάτη. Ο Σάντος έχει δηλώσει αθώος.

"Έχω αποδεχτεί το μοίρα μου. Εάν το θέλημα του Θεού είναι να με κρατήσει εδώ, θα μείνω, εάν το θέλημά του είναι να φύγω, θα φύγω", είπε το πρωί της Παρασκευής στο Fox News.