ΚΟΣΜΟΣ

Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική βομβιστική επίθεση σε πανεπιστήμιο

Φιλιππίνες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική βομβιστική επίθεση σε πανεπιστήμιο
AP.

Από την επίθεση, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι πενήντα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια καθολικής λειτουργίας στις Φιλιππίνες τα ξημερώματα της Κυριακής (03/12), κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίσθηκαν άλλοι πενήντα. Η Τζιχάντ γνωστοποίησε ότι μέλη της οργάνωσης πυροδότησαν βόμβα στη συγκέντρωση, μέσω δημοσίευσης στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι δυνάμεις των Φιλιππίνων ήταν σήμερα (03/12) σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, μετά την έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας των Καθολικών σε γυμναστήριο του πανεπιστημίου Μιντανάο, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Το πανεπιστήμιο Μιντανάο εξέφρασε «βαθύτατη θλίψη και αποτροπιασμό για την πράξη βίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής συγκέντρωσης» και ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται τα μαθήματα επ’ αόριστον, σε ανάρτηση.

Το Σάββατο, ο στρατός των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι σκότωσε ένδεκα τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων μέλη της οργάνωσης «Ντάουλα Ισλαμίγια – Φιλιππίνες» που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος, σε επιχείρηση που διεξήγαγε την προηγούμενη ημέρα στο Μαγκουιντανάο ντελ Σουρ.

Σχετικές ειδήσεις