ΚΟΣΜΟΣ

Aντζελίνα Τζολί: Πατάει «restart» επτά χρόνια μετά το διαζύγιο - Το νέο εγχείρημα και τα όνειρά της

Η Αντζελίνα Τζολί
Η Αντζελίνα Τζολί
ΑΡ

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη προχώρησε η Αντζελίνα Τζολί στο περιοδικό της WSJ μιλώντας για όλους και όλα, από το ρόλο της ως Μαρία Κάλλας και το επώδυνο διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ, μέχρι το νέο της εγχείρημα στη βιομηχανία της μόδας

Η Aντζελίνα Τζολί ξαναφτιάχνει τη ζωή της. Μετά από χρόνια θεραπείας, η διάσημη ηθοποιός ξεκινά ένα νέο εγχείρημα μόδας και αποκαθιστά την παρουσία της στο Χόλιγουντ: «Δεν θα ήμουν ηθοποιός σήμερα» παραδέχθηκε μεταξύ άλλων σε μία σπάνια, αποκαλυπτική συνέντευξη.

Η Τζολί βρήκε τη φωνή της. Αλλά πρώτα, λέει, την έχασε. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια πολλών ωρών προπόνησης για να υποδυθεί την τραγουδίστρια της όπερας Μαρία Κάλλας στις ταραχώδεις τελευταίες της μέρες, για μια επερχόμενη ταινία στην οποία η φωνή της Τζολί θα συνδυάζεται με τις περίφημες δραματικές ερμηνείες της ντίβας σε άριες όπερας.

«Είμαι λίγο τρομοκρατημένη που το κάνω», λέει η 48χρονη Τζολί, που ποτέ δεν θεωρούσε τον εαυτό της τραγουδίστρια. «Είμαι αυτή που ψιθυρίζει «Χρόνια Πολλά» στο πάρτι», λέει. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του 2018 της ταινίας «Maleficent: Mistress of Evil» που παρατήρησε ότι η φωνή της είχε αλλάξει από τότε που έπαιξε για πρώτη φορά τη νεράιδα βασίλισσα. «Το σώμα μου αντιδρά πολύ έντονα στο στρες», λέει. «Το σάκχαρό μου ανεβαίνει και κατεβαίνει. Έπαθα ξαφνικά παράλυση του Μπελ έξι μήνες πριν από το διαζύγιό μου».

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ, τον πατέρα των έξι παιδιών της. Έχουν περάσει επτά χρόνια διαπραγματεύσεων και δικαστικών καταθέσεων για τα πάντα, από την κράτηση έως τη μερική πώληση της ιδιοκτησίας και του οινοποιείου τους στο Μιραβάλ της Γαλλίας. Επτά χρόνια, λέει, που έμεινε κυρίως στο σπίτι, σκεφτόταν, απέφευγε τη δουλειά που την απομάκρυνε από την οικογένειά της. «Έπρεπε να θεραπευθώ», λέει. «Υπάρχουν πράγματα από τα οποία έπρεπε να θεραπευθώ». Σε αυτό το διάστημα εμφανίστηκε σε μόλις πέντε ταινίες.

Έκτοτε άλλαξαν πολλά. Το τελευταίο εγχείρημα της ηθοποιού ξάφνιασε τους πάντες γύρω της. Η 48χρονη σταρ του κινηματογράφου αποφάσισε να εισβάλλει στον κόσμο της μόδας με το «Atelier Jolie», μια «δημιουργική συλλογικότητα με σκοπό την αυτοέκφραση», σύμφωνα με την παρουσίαση της μάρκας στο Instagram, που προκάλεσε σύγχυση όταν το ανακοίνωσε στους γύρω της.

«Εσύ, στη μόδα; Όχι», έτσι περιέγραψε η ίδια τη γενική αντίδραση των γύρω της. «Δεν έχω πάει ποτέ σε επίδειξη μόδας ή σε Met Ball σε όλη μου τη ζωή», είπε στο περιοδικό, προσθέτοντας ότι αντί να αντικατοπτρίζει τις τάσεις, αγαπά «την ατομικότητα και την ελευθερία».


Για την ίδια όμως, η οποία έχει εξασφαλίσει μια θέση στο red carpet hall of fame με τις εμφανίσεις της, το «Atelier Jolie» είναι κάτι περισσότερο από παρέα. Είναι ένα έργο πάθους. «Μάλλον θα χάσω χρήματα, ίσως και για λίγο», είπε η Τζολί στη WSJ. «Αν μπορέσω τελικά να εφαρμόσω κάποια πράγματα που πιστεύω ότι συνιστούν βελτιώσεις και απλώς τα καταφέρω, αυτή θα είναι μια τεράστια νίκη».

Με βάση μια ιστορική ιδιοκτησία στο Μανχάταν που ήταν κάποτε το σπίτι και το στούντιο των Andy Warhol και Jean-Michel Basquiat, το Atelier Jolie επικεντρώνεται στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα, αλλά δεν είναι απλώς ένα απλό άθροισμα των βασικών στόχων και πυλώνων του.

«Αν εξηγείται εύκολα, πιθανότατα δεν θα είναι τόσο ικανοποιητικό όσο θα μπορούσε να είναι», είπε για τη μάρκα, προσθέτοντας: «Στη ζωή μου, ποτέ δεν με κατάλαβαν αμέσως». Η Τζολί ζητά επίσης από τους θαυμαστές της να κάνουν αίτηση για να δουλέψουν για το νέο της σπίτι μόδας, καλώντας τους να ειναι τολμηροί.

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τον άνθρωπο, η σταρ των Eternals προσπαθεί να «αναστρέψει» αυτό που συνιστά μια ηθική επιχείρηση - μια διαδικασία που ξεκίνησε με τη γνώμη δικηγόρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημιουργία μιας επιτροπής αφιερωμένης στην επίβλεψη της προμήθειας και παραγωγής του ατελιέ της.

Η ηθοποιός «δεν ξέρει τις απαντήσεις», είπε στο WSJ αλλά θέτει πολλές ερωτήσεις. «Μπορούμε να αποφύγουμε να κάνουμε πραγματική ζημιά, όχι μόνο στη γη, αλλά και στους εργάτες ενδυμάτων;» «Είναι δυνατόν να πάω κάπου και να απολαύσω να φτιάχνω ρούχα, να απολαμβάνω να φοράω ρούχα και να μην κάνω κακό σε κανέναν;» συνέχισε εκείνη. «Και στην πραγματικότητα ίσως να φέρεσαι καλά στους ανθρώπους;»

Η σταρ του κινηματογράφου και μαμά έξι παιδιών συζήτησε επίσης για το προσωπικό της στυλ με το περιοδικό, αποκαλύπτοντας ότι η καθημερινή της στολή (παντελόνια, πουλόβερ, φορέματα, τσάντες και ρούχα lounge) δίνει προτεραιότητα στη λειτουργία έναντι της μόδας και επικεντρώνεται στην ταυτότητα της μητέρας. «Ήμουν μαμά και το έχω απορροφήσει πλήρως αυτό που είμαι» είπε, προσθέτοντας ότι μια από τις κόρες της συχνά κοροϊδεύει ένα από τα βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας της.

«Η κόρη μου αστειεύεται ότι φοράω πάρα πολλές καμπαρντίνες», είπε στο περιοδικό, προσθέτοντας ότι είναι απλώς «κάτι που κρύβεται». Η Τζολί είπε επίσης στο περιοδικό ότι ανεξάρτητα από το τι φοράει, νιώθει πιο άνετα από ποτέ στο σώμα της.

«Είναι σαν να βλέπω τα σημάδια μου και τα πράγματά μου και νιώθω σαν να έχω ζήσει», είπε. «Και έχω αυτές τις μεγάλες εμπειρίες και έχω αυτόν τον χάρτη αυτού του περίπλοκου σώματος που έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου». «Εσύ και εγώ ξέρουμε ότι μια γυναίκα με γεμάτη ζωή είναι πολύ σέξι», πρόσθεσε.

Η Τζολί τέλος σχεδιάζει να φύγει από το Λος Άτζελες. «Είναι μέρος αυτού που συνέβη μετά το διαζύγιό μου. Έχασα την ικανότητα να ζω και να ταξιδεύω τόσο ελεύθερα. Θα μετακομίσω όταν μπορέσω», λέει, και θα περνάει περισσότερο χρόνο στο σπίτι της στην Καμπότζη. «Μεγάλωσα σε ένα πολύ «ρηχό» μέρος. Από όλα τα μέρη στον κόσμο, το Χόλιγουντ δεν είναι ένα υγιές μέρος. Άρα αναζητάω την αυθεντικότητα».