ΚΟΣΜΟΣ

Bρυξέλλες: Τέσσερις τραυματίες από πυρά στο κέντρο της πόλης - Στο νοσοκομείο βοηθός Ευρωβουλευτή

Συναγερμός στο κέντρο των Βρυξελλών
Συναγερμός στο κέντρο των Βρυξελλών
ΑΡ

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς σε κεντρική εμπορική περιοχή των Βρυξελλών, ανακοίνωσε η βελγική αστυνομία. Ανάμεσα τους μία βοηθός  Ευρωβουλευτή

Μία εργαζόμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εργαζόταν για ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δέχθηκε πυρά και τραυματίστηκε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τετάρτης (6.12) Εκπρόσωπος του ΕΛΚ επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι μια γυναίκα που εργαζόταν για ένα μέλος της σουηδικής ομάδας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν θεωρούνται απειλητικά για τη ζωή της. Δεν κατονόμασε τον βοηθό ή τον ευρωβουλευτή.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από τον πυροβολισμό, που σημειώθηκε στη λεωφόρο de la Toison d'Or, έναν δημοφιλή εμπορικό δρόμο των Βρυξελλών. Δεν θεωρείται τρομοκρατική επίθεση, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι δράστες του πυροβολισμού τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Ένα από τα θύματα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε η Εισαγγελία των Βρυξελλών σε δελτίο τύπου.

Ο Σουηδός βουλευτής του ΕΛΚ Tομας Τομπέ δήλωσε στο X: «Ένας από τους υπαλλήλους μας τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες. Τρομερό. Το εν λόγω άτομο λαμβάνει φροντίδα αυτή τη στιγμή, η κατάστασή του δεν θεωρείται κρίσιμη».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα είπε στο POLITICO μέσω του εκπροσώπου της: «Οι σκέψεις μου είναι με το μέλος του προσωπικού του ΕΚ και τους άλλους τραυματίες από τους πυροβολισμούς απόψε στις Βρυξέλλες. Εύχομαι σε όλους ταχεία ανάρρωση. Και είμαι ευγνώμων στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Μίλησα με το βουλευτή που απασχολεί τη βοηθό και θα της μιλήσω μόλις αναρρώσει».

Η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον προειδοποίησε την Τρίτη (5.12) ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει «τεράστιο κίνδυνο» τρομοκρατικών επιθέσεων την επικείμενη εορταστική περίοδο λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς και της πόλωσης που προκαλεί στην ευρωπαϊκή κοινωνία.