ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σεϋχέλλες: Ισχυρή έκρηξη και πλημμύρες δοκιμάζουν τον «παράδεισο»

Συναγερμός στις Σευχέλλες
Συναγερμός στις Σευχέλλες
ΑΡ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σεϋχέλλες, μετά από μια τεράστια έκρηξη σε βιομηχανική περιοχή στο κύριο νησί, Μαέ, καθώς και από σφοδρές πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 3 ανθρώπων

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βιομηχανική ζώνη, ισοπεδώνοντας εμπορικά κτήρια και κατέστρεψε τις κοντινές κατοικίες, αφήνοντας ένα ίχνος καταστροφής κατά μήκος της ανατολικής ακτής του νησιού Μαέ. Ο πρόεδρος των Σεϋχελλών Wavel Ramkalawan έδωσε εντολή στους πάντες, εκτός από τους εργαζόμενους άμεσης δράσης να μείνουν στα σπίτια τους.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ πολλοί έχουν επίσης απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00 τοπική ώρα σε εταιρεία κατασκευών και λατομείων, όπου αποθηκεύονταν εκρηκτικά σε τέσσερα κοντέινερ. Το διεθνές αεροδρόμιο υπέστη επίσης ζημιές, παρόλο που ήταν 4 χιλιόμετρα μακριά. Τα σχολεία είναι κλειστά και τα νοσοκομεία επίσης για όλα εκτός από τα επείγοντα περιστατικά.

Η μόνη κίνηση που επιτρέπεται είναι η είσοδος και η έξοδος από τα δημοφιλή νησιά διακοπών. «Το διεθνές αεροδρόμιο των Σεϋχελλών εξακολουθεί να λειτουργεί και οι ακτοπλοϊκές υπηρεσίες μεταξύ νησιών λειτουργούν για τους επισκέπτες», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της χώρας στο X.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συμβουλεύσει τους πολίτες της στο νησί Mαέ να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους μέχρι νεωτέρας. Η εξαιρετικά ισχυρή βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις, προσθέτοντας πίεση στις ομάδες αντιμετώπισης του νησιού.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν καταστράφηκαν τα σπίτια τους. Ο κατακλυσμός έχει προκαλέσει τη ροή των λυμάτων στον ωκεανό και οι άνθρωποι συμβουλεύονται να μην κολυμπήσουν. Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, ο Πρόεδρος Ramkalawan χαρακτήρισε το δίδυμο χτύπημα, «καταστροφή» για τη χώρα και κάλεσε τον κόσμο να δείξει αλληλεγγύη στους πληγέντες