ΚΟΣΜΟΣ

Γυναίκα μπήκε σε μαγνητικό τομογράφο με όπλο και πυροβολήθηκε στα οπίσθια

Γυναίκα μπήκε σε μαγνητικό τομογράφο με όπλο και πυροβολήθηκε στα οπίσθια
Getty Images/Φωτογραφία αρχείου

Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά στον δεξιό γλουτό ενώ ανάρρωσε πλήρως μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ

Ένα απίστευτο περιστατικό σήμανε συναγερμό σε νοσοκομείο του Ουισκόνσιν καθώς μία 57χρονη γυναίκα αυτοπυροβολήθηκε στα οπίσθια, αφού μπήκε στον μαγνητικό τομογράφο με όπλο, το οποίο εκπυροσκρότησε.

Πιο αναλυτικά, η γυναικά είχε ενα πιστόλι στην κατοχή της, κρυμμένο και μπήκε με αυτό στο μηχάνημα της μαγνητικής τομογραφίας και όπως περιγράφει η Daily Mail, όταν συνδέθηκαν οι ισχυροί μαγνήτες του μηχανήματος, η μεταλλική σκανδάλη του όπλου μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.

«Η ασθενής τραυματίστηκε από πυροβολισμό στη δεξιά περιοχή του γλουτού», έγραφε αναφορά που υποβλήθηκε από την ασφαλιστική εταιρεία της γυναίκας στον FDA τον περασμένο Ιούλιο, για «πρόβλημα χρήσης συσκευής». Η γυναίκα μετά το περιστατικό νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά της και ανάρρωσε πλήρως.

«Η ασθενής εξετάστηκε από έναν γιατρό στο σημείο, ο οποίος περιέγραψε τις οπές εισόδου και εξόδου ως πολύ μικρές και επιφανειακές, που διεισδύουν μόνο στον υποδόριο ιστό».

Το ερώτημα πώς κατάφερε η γυναίκα να περάσει ένα όπλο μέσα στην αίθουσα με τον μαγνητικό τομογράφο είναι αναπάντητο, καθώς υποβλήθηκε σε έλεγχο για μεταλλικά αντικείμενα αλλά, σύμφωνα με έκθεση, ανέφερε ότι δεν είχε επάνω της κανένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ατυχήματα που προκαλούνται από μαγνητικούς τομογράφους δεν είναι σπάνια, παρά τις προφυλάξεις.

Μόνο φέτος είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται πυροβολισμός διεθνώς λίγο πριν από μαγνητική τομογραφία. Η πρώτη που καταγράφηκε ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο είχε τραγική κατάληξη. Τότε ένας άνδρας στη Βραζιλία σκοτώθηκε καθώς ο τομογράφος ενεργοποίησε το όπλο το οποίο είχε κρυφά επάνω του και αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.

Ο άνδρας δεν ήταν ασθενής, αλλά συνοδός της μητέρας του στην εξέτασή της, ενώ παραβίασε όλους τους κανονισμούς ασφαλείας, καθώς μπήκε μαζί της στον χώρο του μαγνητικού τομογράφου απαντώντας ψευδώς ότι δεν είχε μεταλλικά αντικείμενα.