ΚΟΣΜΟΣ

Λίχτενσταϊν: Εθνικό πένθος για τον θάνατο του 51χρονου πρίγκιπα Κωνσταντίνου

Λίχτενσταϊν: Εθνικό πένθος για τον θάνατο του 51χρονου πρίγκιπα Κωνσταντίνου

Η κυβέρνηση του Λίχτενσταϊν κήρυξε εθνικό πένθος δύο ημερών για τον θάνατο του  πρίγκιπα Κωνσταντίνου

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 51 ετών.

«Ο Πριγκιπικός Οίκος με λύπη ανακοινώνει ότι ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν πέθανε απροσδόκητα στις 5 Δεκεμβρίου 2023.Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν πέθανε σε ηλικία 51 ετών: Ο τρίτος γιος του βασιλέως πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β’, ο οποίος ήταν έβδομος στη σειρά του θρόνου, έφυγε απροσδόκητα», ανακοινώθηκε από τον βασιλικό οίκο της χώρας.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος ήταν ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β’. Ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Μαρία του Λιχτενστάιν ενώ είχε τρία παιδιά, τον πρίγκιπα Μόριτζ, την πριγκίπισσα Τζίνακαι τον πρίγκιπα Μπένεντικ.

«Ο πρίγκιπας ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Liechtenstein Group AG και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Liechtenstein Group Holding AG». Ο πρίγκιπας Constantin παντρεύτηκε τη Marie Kálnoky de Kőröspatak το 1999, ανέφερε το Royal Central. Στη συνέχεια απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, τον πρίγκιπα Μόριτζ, 20, την πριγκίπισσα Τζίνα, 18 και τον πρίγκιπα Μπένεντικ, 15 ετών.

Σημειώνεται πως στη βουλή του Λίχτενσταϊν τηρήθηκε την Τετάρτη ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του εκλιπόντος γαλαζοαίματου ενώ η κυβέρνηση του Λίχτενσταϊν, που είναι μια από τις μικρότερες στον κόσμο, με πληθυσμό περίπου 40.000 κατοίκων, κήρυξε εθνικό πένθος δύο ημερών.