ΚΟΣΜΟΣ

Λας Βέγκας: 17χρονος προσπάθησε να βιάσει και να πνίξει καθηγήτρια - Σοκαριστικό βίντεο

Λας Βέγκας: 17χρονος προσπάθησε να βιάσει και να πνίξει καθηγήτρια - Σοκαριστικό βίντεο
AP

Ο μαθητής φέρεται να έστησε ενέδρα στην καθηγήτριά του την οποία και αποπειράθηκε να βιάσει και να στραγγαλίσει σε σχολείο του Λας Βέγκας 

Μαθητής στο Λας Βέγκας καταδικάστηκε σε έως και 40 χρόνια φυλάκιση, καθώς προσπάθησε να βιάσει και να στραγγαλίσει καθηγήτριά του.

Το φως της δημοσιότητας είδαν πρόσφατα σοκαριστικά βίντεο από την επίθεση που σημειώθηκε στο λύκειο του El Dorado.

Ο Τζόναθαν Μαρτίνεθ-Γκαρσία 17 ετών φέρεται να έστησε ενέδρα στην καθηγήτριά του, ρωτώντας την αρχικά εάν μπορούσε να της μιλήσει για τους βαθμούς του, ενώ στα βίντεο που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες, ο μαθητής σταματάει μπροστά σε μία αίθουσα και στη συνέχεια διαπληκτίζεται με την καθηγήτρια, που κατονομάστηκε ως Sade και τελικά μπαίνει με τη βία στην τάξη της.

«Πίστεψα ότι θα πεθάνω»

Κατά τη διάρκεια της δίκης περιγράφηκαν λεπτομερώς όσα συνέβησαν μέσα στην σχολική αίθουσα.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο έφηβος περίμενε μέχρι να γυρίσει την πλάτη της η καθηγήτρια και στη συνέχεια αποπειράθηκε να την πνίξει με ένα σχοινί. Έπειτα χτύπησε το κεφάλι της γυναίκας σε ένα τραπέζι, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει τις αισθήσεις της. Όταν συνήλθε είδε ότι το παντελόνι και τα εσώρουχά της είχαν τραβηχτεί κάτω, ενώ ο Μαρτίνεθ-Γκαρσία έριξε πάνω της ένα υγρό και της είπε ότι θα της έβαζε φωτιά, ενώ έσπρωξε ένα ράφι στο σώμα της και κάθισε πάνω του.

Το θύμα περιέγραψε στο δικαστήριο ότι πίστευε πως θα πέθαινε κατά τη διάρκεια αυτής της φριχτής δοκιμασίας, που είχε ως συνέπεια να γεμίσει μώλωπες.

Το θύμα της φριχτής επίθεσης

Όπως είπε, όταν ρώτησε τον δράστη για ποιο λόγο της επιτέθηκε, πήρε την απάντηση ότι δεν του άρεσαν οι δάσκαλοι και «έπαιρνε εκδίκηση».

Κατά την επίθεση, ο 17χρονος προσπάθησε να κόψει τους καρπούς της καθηγήτριας, λέγοντάς της «ακόμη να πεθάνεις;», με τον ίδιο να υποστηρίζει αρχικά ότι δεν θυμόταν την επίθεση, ενώ αργότερα παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να την πνίξει.

Το δικαστήριο στο Λας Βέγκας έκρινε ένοχο τον μαθητή, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης και χρήση θανατηφόρου όπλου, με συνέπεια τη σημαντική σωματική βλάβη που άφησε το θύμα του με τραύματα και πολλαπλούς τραυματισμούς.

Ο 17χρονος δράστης

Η δικαστής καταδίκασε τον 17χρονο σε τουλάχιστον 16 χρόνια φυλάκισης με μέγιστο διάστημα τα 40 έτη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν τουλάχιστον 22 έως 55 χρόνια φυλάκισης.