ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: 17χρονη ηρωίδα έσωσε τους φίλους της και πέθανε - Την πυροβόλησαν στην καρδιά

H έφηβη ηρωίδα
H έφηβη ηρωίδα

Μία έφηβη από το Τέξας πέθανε αφού πυροβολήθηκε στην καρδιά σε ένα περιστατικό οργής, καθώς οδηγούσε με τους φίλους της για να δει την ανατολή του ηλίου. Πριν καταλήξει, φρόντισε να σώσει τους συνεπιβάτες της. Η ιστορία της κάνει τον γύρο του κόσμου

Μια ηρωική έφηβη από το Τέξας δέχθηκε πυρά στην καρδιά κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού βίας, αλλά κατάφερε να εκτρέψει με ασφάλεια το αυτοκίνητό της από το δρόμο για να σώσει τους επιβάτες της πριν πεθάνει. Η Louise Jean Wilson, 17 ετών, οδηγούσε για να παρακολουθήσει την ανατολή του ηλίου στο Γκάλβεστον, όταν ξέσπασε το μοιραίο επεισόδιο στις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία του Χιούστον.

Η αστυνομία είπε ότι η Wilson παρέσυρε ακούσια το όχημα του υπόπτου για να αποφύγει το ατύχημα όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ ως απάντηση στο Χιούστον. «Το όχημα που είχαν αποκόψει επιτάχυνε και την προσπέρασε από την πλευρά του οδηγού», δήλωσε ο αξιωματούχος Caleb Bowling κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε θανάσιμα, η Wilson οδήγησε με ασφάλεια το αυτοκίνητό της και το έβγαλε από το δρόμο για να σώσει τους φίλους της από τα πυρά και να αποτρέψει άλλους οδηγούς από το να τρακάρουν στο όχημά της στην πολυσύχναστη περιοχή.

«Η τελευταία πράξη της Λουίζ ήταν να παραμερίσει με ασφάλεια, πιθανότατα σώζοντας τις ζωές δύο ανδρών», είπε ο ντετέκτιβ Κέιλεμπ Μπόουλινγκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Ήταν μια ηρωική πράξη να πάρει αυτό το αυτοκίνητο στο πλάι και να σταματήσει με τα τραύματα που υπέστη». Ένας 17χρονος άνδρας επιβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από πυροβόλο όπλο, έλαβε τις πρώτες βοήθειες και αφέθηκε ελεύθερος. Ένας τρίτος άνδρας δεν τραυματίστηκε. Ο ύποπτος, που περιγράφεται ως ένας μαύρος άνδρας γύρω στα 20, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από την αστυνομία.

Η Γουίλσον είχε αποφοιτήσει από το γυμνάσιο τον Μάιο και ήταν «λίγες τάξεις» που δίσταζε να πάρει το πτυχίο της, σύμφωνα με τη νεκρολογία της. Σκοτώθηκε στα γενέθλια της γιαγιάς της, αποκάλυψε ο πατέρας της, Daniel Wilson, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Η κόρη μας απλώς προσπαθούσε να πάει στην παραλία για να δει την ανατολή του ηλίου με τον φίλο της την ημέρα της άδειας, προτού επιστρέψει στη δουλειά», είπε ο πατέρας της.

«Κατέληξε να πεθάνει ως ηρωίδα. Πυροβολήθηκε στην καρδιά και ήταν ακόμα σε θέση να τραβήξει με ασφάλεια το αυτοκίνητο και να σώσει τους ανθρώπους στο αυτοκίνητό της και άλλους ανθρώπους που οδηγούσαν. Ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους και τους βοήθησε». Ο πατέρας της είχε ένα αυστηρό μήνυμα για τον ύποπτο που είναι ακόμα σε φυγή.

«Σκεφτείτε… τι αφαιρέσατε από αυτόν τον κόσμο και τι θα μπορούσε να έχει κάνει», πρόσθεσε ο πατέρας της. «Βάλτε το στο μυαλό σας, όποιος το έκανε αυτό. Να ξέρετε, κάνατε έναν άγγελο, αλλά πήρατε το κοριτσάκι μας». Ο θείος του, Leo Amoling, περιέγραψε την ανιψιά του ως ένα στοργικό άτομο με μια «υπέροχη ψυχή». «Η Λουίζ ήταν ένα υπέροχο κορίτσι, μια υπέροχη ψυχή, μια σπουδαία κόρη, εγγονή και αδερφή. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί», είπε. Το Τέξας κατατάσσεται ως μία από τις πιο επικίνδυνες πολιτείες για περιστατικά οδικής οργής με πυροβόλα όπλα.

Το 2021, κατά μέσο όρο 44 άνθρωποι το μήνα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς οδικής οργής, διπλάσιος από τον μέσο όρο πριν από την πανδημία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Τέξας. Υπήρξαν 610 περιστατικά οδικής οργής με όπλο το 2021, με το 34% αυτών των περιστατικών να καταλήγουν σε τραυματισμούς ή θάνατο. Οι αρχές επιβολής του νόμου αναζητούν επιπλέον μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει τον πυροβολισμό να εκτυλίσσεται για να δώσει περισσότερες πληροφορίες.