ΚΟΣΜΟΣ

Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα έπιασε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία - Ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια

Φόρεμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα έπιασε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία - Ξεπέρασε το 1 εκατ. δολάρια
Getty Images

Η βραδινή τουαλέτα που φόρεσε η Νταϊάνα δύο φορές είχε εκτιμώμένη τιμή 100.000 δολάρια ενώ πωλήθηκε για πάνω από 1 εκατ. δολάρια 

Τιμή ρεκόρ έπιασε βραδινό φόρεμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σε δημοπρασία, καθώς πωλήθηκε 11 φορές πάνω από την αρχική, εκτιμώμενη τιμή.

Το μαύρο, βελούδινο βραδινό φόρεμα δόθηκε σε δημοπρασία του οίκου Julien's στο Χόλιγουντ, για 1.148.080 εκατ. δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για το πιο ακριβό φόρεμα, που φόρεσε ποτέ η Νταϊάνα και δημοπρατήθηκε.

Η τουαλέτα, που συνοδεύεται από ασορτί ιλουστρασιόν, είχε εκτιμώμενη τιμή 100.000 δολάρια. Περιλαμβάνει βάτες, μία μπλε φούστα από οργάντζα, ένα μεγάλο φιόγκο και ζώνη.

Η Νταϊάνα φόρεσε πρώτη φορά το φόρεμα στη Φλωρεντία, στην Ιταλία, το 1985, σε ένα δείπνο ενώ βρισκόταν σε βασιλική περιοδεία με τον τότε σύζυγό της πρίγκιπα Κάρολο και το ξαναφόρεσε στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Βανκούβερ το 1986. Το συλλεκτικό κομμάτι δημιουργήθηκε με υφάσματα διαλεχτά, από τον παγκοσμίου φήμης έμπορο Jakob Schlaepfer και έχει κεντημένα μικρά μεταλλικά αστέρια, από την ομάδα του Jacques Azagury.

Η φούστα, τύπου μπαλαρίνας, θεωρήθηκε ένδειξη της αγάπης της για τον χορό και το Αγγλικό Εθνικό Μπαλέτο.

Getty Images
Getty Images

Πριν από το εντυπωσιακό ρεκόρ που κατάφερε το μπλε φόρεμα, το πιο ακριβό φόρεμα που φορέθηκε ποτέ από την Νταϊάνα και πωλήθηκε σε δημοπρασία ήταν μία βελούδινη τουαλέτα του 1991, από τον Victor Edelstein, το οποίο αγοράστηκε για 604.800 δολάρια τον περασμένο Ιανουάριο. Με λίγα λόγια, το Azagury της Νταϊάνα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης.

Η Νταϊάνα φόρεσε αρκετά ρούχα σχεδιασμένα από τον Μαροκινό - Βρετανό σχεδιαστή μόδας κατά την διάρκεια της παραμονής της στο παλάτι με τη βασιλική οικογένεια.

Στην δημοπρασία, περιλαμβάνεται και μία μπλούζα, την οποία η Νταϊάνα φόρεσε για το πορτρέτο του αρραβώνα της το 1981.

Η μακρυμάνικη μπλούζα είναι από κρεπ μεταξωτό σιφόν και έχει ροζ σατέν κορδέλα που δένει σε φιόγκο κάτω από τον γιακά. Το μπροστινό μέρος της έχει χαλαρές πιέτες, ενώ τα μακριά μανίκια καταλήγουν σε ριχτές μανσέτες. Πωλήθηκε για 381.000 δολάρια, σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση που έφτανε τα 80.000 δολάρια.

Στη δημοπρασία συμπεριλαμβάνονταν και ρούχα σταρ των Χόλιγουν, μεταξύ των οποίων ένα Givenchy φόρεμα που φόρεσε η Audrey Hepburn στην κωμωδία Charade του 1963, ένα αμάνικο φόρεμα που φορούσε η Gloria Swanson στην ταινία νουάρ του 1950 Sunset Boulevard καθώς και το ναυτικό φόρεμα της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ από το My Barbra του 1960.