ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζωντανός μετά από επτά απόπειρες ο ηγέτης των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ

hamas
Photo: twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το Ισραήλ θεωρούσε ότι ο Ντέιφ χρησιμοποιούσε αναπηρικά καροτσάκια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες 

Σε ένα από τα βίντεο που κατασχέθηκαν στη διάρκεια επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών εντός της Λωρίδας της Γάζας, ο Μοχάμεντ Ντέιφ, (γνωστός ως The Guest) ηγέτη των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ φαίνεται να περπατά, αν και δείχνει να κουτσαίνει ελαφρώς.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν προσπαθήσει 7 φορές να τον σκοτώσουν και όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά μάλιστα καλύτερα σε σχέση με αυτό θα προσδοκούσαν οι Ισραηλινοί, όπως φαίνεται στο βίντεο, αναφέρει η Jerusalem Post.

Το Ισραήλ θεωρούσε ότι ο Ντέιφ χρησιμοποιούσε αναπηρικά καροτσάκια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες μετά τις επτά συνολικά απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, μερικές από τις οποίες κατάφεραν να τον τραυματίσουν, όπως η επιχείρηση Protective Edge το 2014.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός έριξε φυλλάδια στη Γάζα προσφέροντας 400.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην τοποθεσία του Γιαχία Σινουάρ και 300.000 δολάρια για τον εντοπισμό του αδελφού του Μαχμούντ.