ΚΟΣΜΟΣ

Le Monde: Η Καϊλή ήθελε να πείσει τον Μακρόν να σταματήσει το ψήφισμα που καταδίκαζε το Κατάρ

Le Monde: Η Καϊλή ήθελε να πείσει τον Μακρόν να σταματήσει το ψήφισμα που καταδίκαζε το Κατάρ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde η Εύα Καϊλή φέρεται να ήθελε να πείσει μαζί με παράγοντες της FIFA, τον Μακρόν, να μην προχωρήσει με το σχέδιο ψηφίσματος που καταδίκαζε το Κατάρ

Η Εύα Καϊλή είχε προσκληθεί από τη FIFA στο Κατάρ για να παρακολουθήσει σε VVIP θέσεις στις 20 Νοεμβρίου τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί στη συνέχεια δείπνησε με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, τη σύζυγό του και δύο ακόμα Γάλλους.

Σύμφωνα με τη Le Monde όταν το δείπνο ολοκληρώθηκε η Ευρωβουλευτής φέρεται να έγραψε σε μήνυμα «τους τρέλανα». Σύμφωνα με τη Γαλλική εφημερίδα στόχος της, ήταν να πείσει μαζί με τα πρόσωπα που δείπνησε, τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, να σταματήσει το σχέδιο ψηφίσματος που καταδίκαζε τη FIFA και το Κατάρ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είχε υπερασπιστεί το Κατάρ όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας των ξένων εργατών λέγοντας, στις 19 Νοεμβρίου 2022, «Δυσκολεύομαι να αντιμετωπίσω την κριτική. Όλοι αυτοί που δίνουν μαθήματα είναι υποκριτές. Ποιος νοιάζεται για τους μετανάστες εργάτες; Η FIFA, το ποδόσφαιρο και, για να είμαστε ξεκάθαροι, και το Κατάρ, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.