ΚΟΣΜΟΣ

ΕΤ:  Πουλήθηκε σε δημοπρασία το κεφάλι του διάσημου εξωγήινου – Το εξωφρενικό ποσό

ΕΤ:  Πουλήθηκε σε δημοπρασία το κεφάλι του διάσημου εξωγήινου – Το εξωφρενικό ποσό
Universal Studios

Το κεφάλι του εξωγήινου πωλήθηκε σε δημοπρασία αναμνηστικών του Χόλυγουντ στο Λος Άντζελς.

Στη δημοπρασία αναμνηστικών Hollywood Legends του Julien’s Auction στο Λος Άντζελες πουλήθηκε έναντι 635.000 δολαρίων το μηχανικό κεφάλι του εξωγήινου Ε.Τ. από την κλασική ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1982 του Στίβεν Σπίλμπεργκ «E.T. Το Extra-Terrestrial».

Το animatronic κατασκευάστηκε από τον αείμνηστο καλλιτέχνη ειδικών εφέ Κάρλο Ραμπάλντι και έχει μεταλλικό σκελετό με αφρώδες λάτεξ εξωτερικό δέρμα, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα ενεργοποίησης παλμού στις φλέβες για κοντινές σκηνές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία που ήταν υποψήφια για 9 Όσκαρ κέρδισε 4 συμπεριλαμβανομένου του βραβείο Καλύτερων Οπτικών Εφέ για τον Ραμπάλντι και την ομάδα του.

Σημειώνεται ότι οι δύο πρώτες μέρες της δημοπρασίας ήταν αφιερωμένες σε ρομπότ, μάγισσες, ήρωες και εξωγήινους από ταινίες με εισπρακτική επιτυχία από τη δεκαετία του 1950.

Στολή του Batman που φορούσε ο Μάικλ Κίτον στην ταινία κόμικς «Batman Returns» το 1992 πωλήθηκε έναντι 63.500 δολαρίων. Επιπλέον η ασπίδα του «Captain America, που χρησιμοποιήθηκε από τον Κρις Έβανς στην ταινία του 2011 «Captain America: The First Avenger» πωλήθηκε έναντι 65.000 δολαρίων.

Διαβάστε επίσης:

Ρεκόρ 15ετίας καταγράφουν οι τιμές του ρυζιού: Φόβοι για επιδείνωση της επισιτιστικής κρίσης

Η πιο αμήχανη στιγμή: Του έπεσε το παντελόνι την ώρα που πάντρευε την κόρη του

Παγκόσμια κατακραυγή για το «μπλακ άουτ» στο Χ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα σε χιλιάδες χρήστες