ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Λουκέτο» στον Πύργο του Άιφελ λόγω απεργίας του προσωπικού

Απεργία στον πύργο του Άιφελ
Απεργία στον πύργο του Άιφελ
ΑΡ

«Λουκέτο» σήμερα στον Πύργο του Άιφελ λόγω απεργίας του προσωπικού

Ο Πύργος του Άιφελ, σύμβολο της πόλης του Παρισιού και ένα από τα μνημεία που προσελκύουν τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, θα παραμείνει σήμερα κλειστός λόγω απεργίας του προσωπικού του, ανακοίνωσε η SETE, η εταιρεία εκμετάλλευσης του μνημείου.

Οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία την 100ή επέτειο του θανάτου του μηχανικού Γκυστάβ Εφέλ για να καταγγείλουν «την σημερινή διαχείριση που οδηγεί την SETE απευθείας στον τοίχο», αναφέρει σε ανακοίνωση το συνδικάτο CGT.

Η απεργία που συμπίπτει με την 100ή επέτειο από τον θάνατο του μηχανικού Γκουστάβ Άιφελ, ο οποίος κατασκεύασε τον πύργο, γίνεται καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται «για τον σημερινό τρόπο διαχείρισής του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αριστερό συνδικάτο.

Ο χειριστής του πύργου SETE «οδεύει προς την καταστροφή», είπε. Η διαχειρίστρια εταιρεία ζήτησε συγγνώμη από τους επισκέπτες, συμβουλεύοντας όποιον έχει ηλεκτρονικά εισιτήρια για την Τετάρτη «να ελέγξει το email του».

Ο Πύργος του Άιφελ, το πιο διάσημο σύμβολο του Παρισιού, προσελκύει σχεδόν επτά εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, περίπου τα τρία τέταρτα από αυτούς ξένους. Ο Άιφελ πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 1923, σε ηλικία 91 ετών.