ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στη Βρετανία από την καταιγίδα Gerrit: Ακυρώσεις πτήσεων, ακινητοποιημένα τρένα και πλοία

Χάος στη Βρετανία από την καταιγίδα Gerrit: Ακυρώσεις πτήσεων, ακινητοποιημένα τρένα και πλοία
Daily Mail

Χιλιάδες επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας της καταιγίδας που πλήττει τη Μεγάλη Βρετανία

Εκατοντάδες τρένων και πλοίων και πτήσεις έχουν ακυρωθεί, καθώς η καταιγίδα Gerrit πλήττει την Μεγάλη Βρετανία με χιόνια, ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Χιλιάδες επιβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων εξαιτίας της καταιγίδας. Τα χειρότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Independent αντιμετωπίζει ο σιδηρόδρομος με το κομμάτι μεταξύ Λονδίνου και Λούτον να είναι κλειστό λόγω τεχνικού προβλήματος, ενώ αναμένεται να ακυρωθούν όλα τα δρομολόγια για σήμερα.

Getty Images
Getty Images

Σε άλλες περιοχές οι πλημμύρες έχουν ακινητοποιήσει τους συρμούς μεταξύ του αεροδρομίου του Εδιμβούργου και του Μάντσεστερ καθώς και της Γλασκώβης και του Μπέρμιγχαμ, ενώ τουλάχιστον 18 πτήσεις της British Airways έχουν ακυρωθεί από και προς το Χίθροου λόγω περιορισμών στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ακυρώσεις επηρεάζουν και άλλες χώρες καθώς πρόκειται για πτήσεις όχι μόνο εσωτερικού, σε Αμπερντίν, Εδιμβούργο, Μάντσεστερ και Γλασκώβη, αλλά και διεθνείς, προς Βαρκελώνη, Βερολίνο, Μαδρίτη και Παρίσι.

Getty Images

Στο λιμάνι του Ντόβερ οι ουρές είναι τεράστιες με το λιμενικό να προειδοποιεί για καθυστερήσεις τουλάχιστον δύο ωρών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδόσει μέχρι στιγμής εννέα προειδοποιήσεις για τον καιρό, με τους ανέμους να... τρέχουν με 120 χλμ την ώρα.

Σε πολλές περιπτώσεις, νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα, εξαιτίας της καταιγίδας, ενώ και για αύριο έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις αρχές να συμβουλεύουν τους πολίτες εάν πρόκειται να ταξιδέψουν πρώτα να επικοινωνήσουν με την εταιρεία πριν μεταβούν σε κάποιο σταθμό, αεροδρόμιο ή λιμάνι.