ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός ενόψει Πρωτοχρονιάς: Η σκιά της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από τις δυτικές μεγαλουπόλεις

Συναγερμός ενόψει Πρωτοχρονιάς: Η σκιά της τρομοκρατίας πλανάται πάνω από τις δυτικές μεγαλουπόλεις
AP Photo

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές δυτικές χώρες, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει Πρωτοχρονιάς, στην «σκιά» του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ξεκάθαρος στόχος των υπηρεσιών ασφαλείας στις μεγαλουπόλεις της Δύσης είναι ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς να διεξαχθεί ειρηνικά, και να αποτραπούν έγκαιρα βίαια επεισόδια που θα μπορούσαν να επισκιάσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις ή να προκαλέσουν θύματα.

Τεράστια κινητοποίηση σε Γαλλία και Γερμανία

Οι δρόμοι στο κέντρο του Παρισιού θυμίζουν φρούριο, λίγες ώρες πριν από τους εορτασμούς για την αλλαγή του χρόνου, με την κυβέρνηση Μακρόν να βγάζει στους δρόμους 90.000 αστυνομικούς. Παράλληλα, σε βασικά σημεία της πόλης που θα φιλοξενήσει σε λίγους μήνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν τοποθετηθεί 150 στρατιωτικοί Sentinel αλλά και χιλιάδες πυροσβέστες

Η αστυνομική παρουσία στην Γαλλική πρωτεύουσα είναι έντονη με μπλόκα σε κάθε γωνία. Ο υπουργός εσωτερικών είπε πως όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Στη Γερμανία, με ένα βίντεο η γερμανική αστυνομία ελπίζει να μην επαναληφθούν τα περυσινά έκτροπα στο κέντρο του Βερολίνου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τα οποία τραυματίστηκαν 18 αστυνομικοί. Γι’ αυτό το λόγο, οι αρχές ασφαλείας του Βερολίνου ετοιμάζουν τεράστια αστυνομική επιχείρηση.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Bild, η ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μαζικές επιθέσεις.

Σε ετοιμότητα στις ΗΠΑ

Στο Μανχάταν αστυνομικοί κάνουν περιπολίες και ελέγχους, ενώ έχουν τοποθετηθεί μέχρι και ελεύθεροι σκοπευτές. Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συνεργασία με οργανισμούς και αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιστατικό.

Η Times Square έχει γίνει φρούριο καθώς υπάρχουν φόβοι για μαζικές διαδηλώσεις με τους πολίτες να φοβούνται μήπως διακοπούν οι εκδηλώσεις και ξεκινήσουν επιθέσεις.

Υψηλά μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα και στην Ελλάδα με πολύ υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του OPEN αυξημένοι είναι οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου και εξόδου από τη χώρα και κυρίως τα αεροδρόμια. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, τμήματα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ θα βρίσκονται επί ποδός.

Συγκεκριμένα στην Αττική θα γίνουν αυξημένες περιπολίες και αστυνομικοί με πολιτικά θα κινούνται στο κέντρο και σε εορταστικές εκδηλώσεις.

Σχετικές ειδήσεις