ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα για τον... υπερτουρισμό λαμβάνει η Βενετία: Τι θα απαγορεύεται

Μέτρα για τον... υπερτουρισμό λαμβάνει η Βενετία: Τι θα απαγορεύεται
Στην «κόκκινη λίστα» θέλει να εντάξει τη Βενετία η UNESCO
AP Images

Βενετία: Η χρήση μεγαφώνων δεν θα επιτρέπεται εφεξής στις ξεναγήσεις ενώ, επιπλέον, καθιερώνεται και εισιτήριο 5 ευρώ για κάθε έναν επισκέπτη της φημισμένης ιταλικής πόλης

Μέτρα για τον υπερτουρισμό λαμβάνει η Βενετία, καθώς ο Δήμος ανακοίνωσε όρια στις επισκέψεις τουριστών στην φημισμένη για τα κανάλια της πόλη σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η πίεση.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου δεν θα επιτρέπεται τα τουριστικά γκρουπ να αριθμούν πάνω από 25 άτομα ενώ επιπλέον, θα απαγορευθεί η χρήση μεγαφώνων στις ξεναγήσεις, επειδή «μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και ενοχλήσεις», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Βενετίας, όπως και στα νησιά Μουράνο, Μπουράνο και Τορτσέλο. Στόχος των νέων μέτρων, σύμφωνα με την Ελιζαμπέτα Πέσκε, αξιωματούχο του δήμου, είναι να γίνεται καλύτερη διαχείριση των γκρουπ τουριστών.

Μεταξύ των νέων μέτρων είναι και η απαγόρευση στους τουρίστες να σταματούν σε στενά δρομάκια, γέφυρες ή άλλα σημεία διέλευσης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί με ποιον ακριβώς τρόπο θα επιτευχθεί αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, από τον Απρίλιο του 2024, θα τεθεί σε ισχύ η δοκιμαστική επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ σε όλους τους επισκέπτες της Βενετίας, απόφαση που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το περασμένο φθινόπωρο.

Με έκταση μόλις 7,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Βενετία υποδέχθηκε σχεδόν 13 εκατ. τουρίστες το 2019, την τελευταία χρονιά προ της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν τη Βενετία ως μία από τις πόλεις που πλήττονται περισσότερο από τον υπερτουρισμό παγκοσμίως.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: Πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα στους Ρώσους - Οι στόχοι της νέας χρονιάς

Πρωτοχρονιά 2024: Φαντασμαγορική υποδοχή του νέου έτος - Εντυπωσιακές εικόνες από χώρες όπου άλλαξε

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επιτρέψει σε πλοία να φέρουν βοήθεια στις ακτές της Γάζας