ΚΟΣΜΟΣ

Τζέφρι Έπσταϊν: Ο Μπιλ Κλίντον κατονομάζεται ως «Doe 36» στη λίστα πελατών

Τζέφρι Έπσταϊν: Ο Μπιλ Κλίντον κατονομάζεται ως «Doe 36» στη λίστα πελατών

Σε αυτά τα έγγραφα, το όνομα του Κλίντον εμφανίζεται περισσότερες από πενήντα φορές.

Σαν βόμβα έσκασε η είδη ότι το όνομα του πρώην Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον βρίσκεται σε εμπιστευτικά δικαστικά έγγραφα από το 2015,μαζί με άλλα τουλάχιστον 150 άτομα εμπλεκόμενα στο σεξουαλικό σκάνδαλο Επστάιν.

Η συνεργάτιδα του Επστάιν, Μάξγουελ, κατηγορείται ότι διευκόλυνε τη σεξουαλική κακοποίηση της Βιρτζίνια Τζιούφρε. Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν και η Μάξγουελ την ανάγκασαν να έχει σεξουαλικές επαφές με διάσημους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου της Βρετανίας.

H είδηση έρχεται αφού μια δικαστής, αποφάσισε να αποχαρακτηρίσει τα απόρρητα έγγραφα. Θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα ονόματα περισσότερων από 150 "John and Jane Does" που εμπλέκονται. Τα έγγραφα αποτελούν μέρος μιας μεγάλης νομικής διαμάχης με την Τζιούφρε. Δεν έχει κατηγορήσει τον 77χρονο σήμερα Κλίντον ότι έκανε κάτι κακό, αλλά ισχυρίζεται ότι τον συνάντησε στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική. Ο Μάξγουελ λέει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το ABC News, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ονομάζεται "Doe 36" στις εφημερίδες.

Σε αυτά τα έγγραφα, το όνομα του Κλίντον εμφανίζεται περισσότερες από πενήντα φορές. Το 2016, οι δικηγόροι της Τζιούφρε προσπάθησαν να πείσουν τον Κλίντον να μιλήσει για τις σχέσεις του με τον Επστάιν, αλλά δικαστής το απέρριψε. Η Μάξγουελ είπε ότι η Τζιούφρε προσπαθούσε να εμπλέξει την Κλίντον ήταν ένα «τέχνασμα» για να αυξήσει «την έκθεση των μέσων ενημέρωσης για τις συγκλονιστικές ιστορίες της», πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Οι εφημερίδες μιλούν επίσης για την προσπάθεια της Μάξγουελ και της Τζιούφρε να πείσουν τον επσταϊν να απαντήσει σε ερωτήσεις το 2016, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Η σχέση του Κλίντον με τον Επσταϊν επισημάνθηκε για πρώτη φορά δημοσίως το 2002, όταν οι δημοσιογράφοι έμαθαν για το ταξίδι του πρώην προέδρου εκείνη τη χρονιά με το μυστηριώδες τζετ του πολυεκατομμυριούχου για μια ανθρωπιστική αποστολή σε πολλά αφρικανικά έθνη. Ο Κλίντον δήλωσε στο περιοδικό New York μέσω ενός εκπροσώπου του τότε ότι «ο Τζέφρι είναι τόσο ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοδότης όσο και ένας αφοσιωμένος φιλάνθρωπος με έντονη αίσθηση των παγκόσμιων αγορών και βαθιά γνώση της επιστήμης του εικοστού πρώτου αιώνα».

«Εκτίμησα ιδιαίτερα τις ιδέες και τη γενναιοδωρία του κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Αφρική για να εργαστούμε για τον εκδημοκρατισμό, την ενδυνάμωση των φτωχών, την εξυπηρέτηση των πολιτών και την καταπολέμηση του HIV / AIDS», ανέφερε η δήλωση.

Οι εκπρόσωποι του Κλίντον έχουν πει ότι ο πρώην πρόεδρος διέκοψε την επαφή με τον Έπσταϊν το 2005, προτού ο χρηματιστής τεθεί υπό έρευνα στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, επειδή φέρεται να παρέσυρε ανήλικα κορίτσια στην παραθαλάσσια έπαυλή του.

Μετά τη σύλληψη του Επστάιν για σεξουαλική εμπορία παιδιών το 2019, ένας εκπρόσωπος του Κλίντον, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν γνωρίζει τίποτα» για τα εγκλήματα του κι έχει να του μιλήσει μια δεκαετία.

Ο Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί του στο Μανχάταν, όπου κρατείτο εν αναμονή της δίκης του με κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης παιδιών και συνωμοσίας, το 2019.