ΚΟΣΜΟΣ

Πολικό ψύχος στη Σουηδία: Στους -43 βαθμούς η θερμοκρασία - Ακραία φαινόμενα σε Σουηδία και Βρετανία

Πολικό ψύχος στη Σουηδία: Στους -43 βαθμούς η θερμοκρασία - Ακραία φαινόμενα σε Σουηδία και Βρετανία
TWITTER

Αντιμέτωπη με ακραίο ψύχος και πρωτόγνωρο χιονιά βρίσκεται η Σουηδία, αλλά και η Ρωσία.

Πολικό ψύχος και πρωτόγνωρος χιονιάς στη Σουηδία και τη Ρωσία με σφοδρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Στη Σουηδία ενδεικτικά η θερμοκρασία έπεσε μέχρι και τους -43 βαθμούς στα νότια της χώρας ενώ στα βόρεια μεγάλο μέρος έχει μείνει χωρίς ρεύμα λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας.

Οι έντονες χιονοπτώσεις δημιούργηδαν προβλήματα στο δίκτυο της χώρας και εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να επέμβει ο στρατός.

Νοτιότερα το χιόνι που πέφτει ακατάπαυστα τις τελευταίες 48 ώρες δημιούργησε πολύ σημαντικά προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας. Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν επί ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση και του στρατού για να απεγκλωβιστούν.

Πάγωσε ο ποταμός Μόσκοβας στη Ρωσία

Ο ποταμός Μόσκοβας που περνάει από τη Μόσχα έχει παγώσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 75%. Η θερμοκρασία είναι στους -27 βαθμούς. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τα τελευταία 74 χρόνια.

Οι μετεωρολόγοι μάλιστα ανέφεραν ότι η θερμοκρασία είναι 15 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα και το πολικό ψύχος θα κρατήσει μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Οι Αρχές της Ρωσίας τονίζουν ότι δεν θα προκύψει θέμα με τη θέρμανση των κτηρίων και ότι έχει δοθεί έντολή στα εργοστάσια της παραγωγής ενέργειας να λειτουργούν στο ανώτατο των δυνατοτήτων τους.