ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει εγκλωβισμένη σε γκρεμό για 4 ημέρες

Καλιφόρνια: Γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει εγκλωβισμένη σε γκρεμό για 4 ημέρες

Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει από ελάφι και βγήκε από τον δρόμο με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό

Παγιδευμένη για τέσσερις ημέρες σε γκρεμό 30 μέτρων ήταν μία γυναίκα στην έρημο της Καλιφόρνιας, πριν διασωθεί τελικά την Κυριακή 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στους διασώστες, το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου βγήκε από τον δρόμο που οδηγεί στο όρος Μπάλντι, καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει από ένα ελάφι, ενώ το κινητό της τηλέφωνο δεν είχε σήμα, γι'αυτό δεν μπόρεσε να καλέσει βοήθεια.

Για καλή της τύχη, την Κυριακή, ένας ορειβάτης ανακάλυψε το όχημα της γυναίκας και κάλεσε σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν διασώστες οι οποίοι κατάφεραν να ανασύρουν την γυναίκα και να την μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Η γυναίκα κατάφερε να επιβιώσει σε τρομερά αντίξοες συνθήκες, καθώς ήρθε αντιμέτωπη και με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις όλες αυτές τις ημέρες.

Να σημειωθεί ότι το όρος Μπάλντι είναι αρκετά δημοφιλής τοποθεσία για πεζοπόρους και φυσιολάτρες, ωστόσο η μορφολογία του εδάφους είναι επικίνδυνη. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2020 έως και σήμερα έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 διασώσεις, ενώ μόνο τον Ιανουάριο του 2023 στο περιβόητο βουνό χάθηκαν ή τραυματίστηκαν 15 πεζοπόροι.