ΚΟΣΜΟΣ

Νικόλ Κίντμαν: To Όσκαρ του 2003 και η μάχη στην προσωπική της ζωή - «Πήγαινα για ύπνο μόνη μου...»

H Νικόλ Κίντμαν
H Νικόλ Κίντμαν
ΑΡ

Η Νικόλ Κίντμαν θυμήθηκε τις μάχες που έδινε στην προσωπική της ζωή όταν κέρδισε το Όσκαρ το 2003. Η καλύτερη επαγγελματική της στιγμή ήρθε μετά την οριστικοποίηση του διαζυγίου της με τον Τομ Κρουζ

Καθώς η καριέρα της Νικόλ Κίντμαν έφτανε σε μια από τις υψηλότερες κορυφές της, η ηθοποιός βίωνε μία απο τις πιο δύσκολες επαγγελματικές της στιγμές. Η 56χρονη σταρ, κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ το 2003 παίζοντας τη Βιρτζίνια Γουλφ στην ταινία «The Hours» μόλις ένα χρόνο μετά την πρώτη της υποψηφιότητα για το «Moulin Rouge».

Αλλά πίσω από το λαμπερό της χαμόγελο και τη λαμπερή τουαλέτα Jean-Paul Gaultier κρυβόταν ένας ιδιωτικός αγώνας. Η Kίντμαν είχε πρόσφατα οριστικοποιήσει το διαζύγιό της με τον Toμ Κρουζ, μετά από 11 χρόνια γάμου.

«Δυσκολευόμουν με πράγματα στην προσωπική μου ζωή, ωστόσο η επαγγελματική μου ζωή πήγαινε τόσο καλά», είπε στον συγγραφέα Ντέιβ Κάργκερ στο νέο του βιβλίο «50 Νύχτες Όσκαρ» που βγαίνει στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 23 Ιανουαρίου. «Αυτό συμβαίνει, σωστά;»

Στη σκηνή, η Κίντμαν ξέσπασε για λίγο πριν μαζέψει τα κομμάτια της («Ο Ράσελ Κρόου μου είχε πει μην κλαις όταν ανέβεις εκεί και τώρα έκλαιγα») και προλάβει να ολοκληρώσει την ομιλία της. Μετά, ένιωσε την παρόρμηση να πάει σπίτι. «Δεν είμαι κορίτσι για τα μεγάλα πάρτι, οπότε επρόκειτο να παραλείψω το πάρτι του Vanity Fair και όλοι έλεγαν: "Πρέπει να πας. Πρέπει να περάσεις μέσα από το πάρτι με το Όσκαρ σου», θυμάται στο βιβλίο. «Τους έλεγα, "Αυτό είναι σαν να περηφανεύεσαι και δεν είναι ταπεινό. Δεν μπορείτε να πας, κουβαλώντας το βραβείο! Αυτό είναι πραγματικά ακατάλληλο. Και μου έλεγαν: "Αυτό να κάνεις».

Τελικά, τα κατάφερε, τουλάχιστον για λίγο, με το Όσκαρ της στο χέρι: «Έτσι μπήκα κυριολεκτικά, το κουβαλούσα, ήμουν εντελώς συγκλονισμένη, συγκινημένη, έτρεμα και δεν το απόλαυσα. Σχεδόν απολογήθηκα, πράγμα που ήταν τόσο ανόητο. Μακάρι να μπορούσα να το απολαύσω περισσότερο», λέει.

Στη συνέχεια, στην ησυχία του δωματίου της στο ξενοδοχείο της, η Κίντμαν ήρθε αντιμέτωπη με την επιθυμία να ξαναβρεί την αγάπη. «Πήγα σπίτι και κατέληξα να παραγγείλω σε πακέτο και να φάω στον όροφο του ξενοδοχείου Beverly Hills», λέει. «Κάθισα στο πάτωμα του ξενοδοχείου τρώγοντας τηγανιτές πατάτες και ένα μπέργκερ με την οικογένειά μου και πήγα για ύπνο. Τότε ήταν που το ένιωσα. Πήγα, πρέπει να βρω την αγάπη μου. Χρειάζομαι μια αγάπη στη ζωή μου...»

H Kίντμαν με τον αγαπημένο της, Κιθ ΈρμπανΑΡ

Η βραδιά των Όσκαρ τελείωσε με παράπονο. «Πήγα για ύπνο μόνη μου. Ήμουν στο κρεβάτι πριν τα μεσάνυχτα. Αν ποτέ ξανά κέρδιζα, σας λέω, θα ήμουν έξω για 24 ώρες». Δύο χρόνια αργότερα, η λαμπερή ηθοποιός άρχισε να βγαίνει με τον σταρ της κάντρι, Kιθ Έρμπαν, μετά τη συνάντησή τους σε ένα γκαλά G'Day USA στο Λος Άντζελες.

Έπειτα από έξι μήνες, η σταρ της σειράς «Big Little Lies» συνειδητοποίησε ότι ήταν ο άνδρας της ζωής της, όταν ο Έρμπαν στα 38α γενέθλιά της στάθηκε έξω από το διαμέρισμά της στις 5 το πρωί με ένα μπουκέτο γαρδένιες. «Τότε είπα, "Αυτός είναι ο άντρας που ελπίζω να παντρευτώ", είπε αργότερα στο PEOPLE. «Πίστευα από εκείνο το σημείο ότι ήταν ο έρωτας της ζωής μου».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2006 στο Σίδνεϊ και σήμερα έχουν δύο κόρες την Sunday Rose, 14, και τη Faith Margaret, 12 ετών. Η Kίντμαν είναι επίσης μητέρα της 30χρονης Isabella και του Connor, 28 ετών τους οποίους απέκτησε με τον Τομ Κρουζ. Τον Ιούλιο, η Κίντμαν και ο Έρμπαν γιόρτασαν την 17η επέτειος γάμου τους. «Τον γνώρισα αργά στη ζωή μου και ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ», είπε στον Gayle King το 2022. «Αυτός ο άντρας είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί ποτέ».