ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Απελευθερώθηκαν και οι 136 όμηροι που κρατούνταν σε φυλακές

Ισημερινός: Απελευθερώθηκαν και οι 136 όμηροι που κρατούνταν σε φυλακές
AP

Ισημερινός: Σχεδόν 175 άνθρωποι, δεσμοφύλακες και υπάλληλοι της σωφρονιστικής διοίκησης, είχαν συλληφθεί όμηροι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. 

Η αρχή έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όταν 11 σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κρατούνταν όμηροι στις φυλακές της Εσμεράλδας στον Ισημερινό αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα ξημερώματα συνεχίστηκε η απελευθέρωση και των υπόλοιπων ομήρων, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης σωφρονιστικών καταστημάτων (SNAI).

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα συνολικά 136 άνθρωποι, που εξακολουθούσαν να κρατούνται από φυλακισμένους σε διάφορες φυλακές του Ισημερινού, απελευθερώθηκαν.

«Αυτή τη νύχτα, τα πρωτόκολλα ασφαλείας και κοινής δράσης της αστυνομίας και του εθνικού στρατού επέτρεψαν την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνταν σε διάφορες φυλακές της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 46 δεσμοφύλακες και ένας διοικητικός υπάλληλος απελευθερώθηκαν από τη φυλακή του Κοτοπάξι (κέντρο), 13 από τη φυλακή του Τουνγκουράχουα (κέντρο) και 15 άλλοι από τη φυλακή του Ελ Όρο (νοτιοδυτικά), όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός διοικητικού υπαλλήλου.

Σχεδόν 175 άνθρωποι, δεσμοφύλακες και υπάλληλοι της σωφρονιστικής διοίκησης, είχαν συλληφθεί όμηροι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η ανακοίνωση της δραπέτευσης, στις 7 Ιανουαρίου, από τη φυλακή του Γουαγιακίλ του αρχηγού της συμμορίας των Τσονέρος Αντόλφο Μασίας, γνωστού ως «Φίτο», προκάλεσε κύμα εξεγέρσεων με συλλήψεις ομήρων σε τουλάχιστον πέντε φυλακές. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον τελευταίο επικαιροποιημένο επίσημο απολογισμό.