ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από την πυραυλική επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

Ιράκ: Τέσσερις άμαχοι νεκροί από την πυραυλική επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
X

Τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι» νεκροί εξαιτίας των πυραυλικών πληγμάτων του Ιράν σε περιοχή του Ιρακινό Κουρδιστάν.

Τουλάχιστον «τέσσερις άμαχοι» σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στο ιρακινό Κουρδιστάν στα πυραυλικά πλήγματα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης το βράδυ της Δευτέρας , ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης αρχές της αυτόνομης περιφέρειας.

«Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον τομέων όπου ζουν πολίτες στην Αρμπίλ, σκοτώνοντας τέσσερις αμάχους και τραυματίζοντας άλλους έξι», ανακοίνωσε το συμβούλιο ασφαλείας του Κουρδιστάν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η πολιτική παράταξη που κυβερνά στην Αρμπίλ, το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΔΚΚ), ανακοίνωνε τον θάνατο αμάχων, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων και μελών της οικογένειάς του.

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν πλήγματα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον κέντρων κατασκοπείας και «χώρων συγκεντρώσεων αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων» κοντά στην Αρμπίλ του βόρειου Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι κατέστρεψαν «το αρχηγείο κατασκοπείας της ισραηλινής Μοσάντ στο ιρακινό Κουρδιστάν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Οι Φρουροί αναγνώρισαν και κατέστρεψαν χώρους συγκέντρωσης των διοικητών τους και άλλες τοποθεσίες με βαλλιστικούς πυραύλους, ως απάντηση στις πρόσφατες τρομοκρατικές θηριωδίες στο Ιράν», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Στόχοι της επίθεσης, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, ήταν επίσης θέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 3ης Ιανουαρίου στην πόλη Κερμάν του Ιράν, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 100 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Δεν επλήγησαν εγκαταστάσεις των ΗΠΑ

Τα πυραυλικά πλήγματα στο ιρακινό Κουρδιστάν δεν έπληξαν αμερικανικές εγκαταστάσεις και δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ Αμερικανών, δήλωσαν δυο αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο.