ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στους δρόμους και οι οδηγοί φορτηγών - Και την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουν οι αγρότες

Γερμανία: Στους δρόμους και οι οδηγοί φορτηγών - Και την επόμενη εβδομάδα συνεχίζουν οι αγρότες
AP

Στο πλευρό των αγροτών, στάθηκαν οι οδηγοί φορτηγών, κλείνοντας δρόμους και βάζοντας τη μισή Γερμανία στον «πάγο». 

Συνεχίζονται οι δυναμικές απεργίες στη Γερμανία, καθώς η κόντρα ανάμεσα στους αγρότες και τον κυβερνητικό συνασπισμό δείχνει να φτάνει στα όριά του. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην κάνει πίσω και οι αγρότες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, όσο δεν γίνονται δεκτά τα αιτήματά τους. Διαμαρτυρίες που έχουν βάλει στον «πάγο» τη μισή Γερμανία.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθαν να προστεθούν και οι αντιδράσεις των οδηγών φορτηγών, που με τη σειρά τους αποφάσισαν να βγουν στον δρόμο. Από το βράδυ της Πέμπτης εκατοντάδες φορτηγά είχαν συγκεντρωθεί στην Πύλη του Βραδεμβούργου, εκεί όπου το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση.

Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, τους δρόμους έκλεισαν 620 φορτηγά και 150 τρακτέρ, ενώ περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Ούτε το πρωί της Παρασκευής, όμως, η κατάσταση ήταν καλύτερη.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, το πρωί της Παρασκευής, 200 άτομα με 80 τρακτέρ και 25 φορτηγά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου της πρωτεύουσας, όπου πραγματοποιείται η διεθνής έκθεση τροφίμων και αγροτικών προϊόντων «Πράσινη Εβδομάδα».

Οι οδηγοί των φορτηγών διαμαρτύρονται για την αύξηση στις τιμές των διοδίων και το τέλος διοξειδίου του άνθρακα. Την ίδια ώρα οι αγρότες αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού ντίζελ.

Όπως έγινε γνωστό από την Ένωση Αγροτών, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. «Οι αγρότες μας είναι απογοητευμένοι που δεν ακούστηκαν», δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης, Γιοάχιμ Ρούκβιντ.