ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Σκότωσε σύζυγο και 3 κόρες - «Η γυναίκα μου ήταν σκύλα, την ενδιέφεραν μόνο τα λεφτά»

O μακελάρης του Σικάγο
O μακελάρης του Σικάγο

Σικάγο: Σε κατάσταση αμόκ ένας πατέρας πέντε παιδιών, σκότωσε τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του .Όλα φέρεται να ξεκίνησαν από έναν καβγά

Ένας μουσουλμάνος πατέρας πέντε παιδιών από το Σικάγο των ΗΠΑ κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγο και τις τρεις κόρες του μέσα στο σπίτι τους στο Τίνλει Παρκ γιατί όπως είπε στους αστυνομικούς «η γυναίκα μου ήταν μια σκύλα που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν τα λεφτά».

Ο 63χρονος Μάχερ Κασέμ πυροβόλησε 7 φορές την 53χρονη σύζυγό του Mατζέντα και τις κόρες του Χαλιμά, 25 ετών, Zάχια 25 ετών, και Χάναν 24 ετών, μέσα στο σπίτι τους. Την ώρα του τετραπλού φονικού ο ένας από τους δυο γιους της οικογένειας ήταν μέσα στο σπίτι και κοιμόταν. «Έφυγαν όλοι», φέρεται να είπε ο δράστης όταν έφτασε η αστυνομία. «Θα πάω στη φυλακή».

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι ο Κασέμ συνεργάστηκε με την αστυνομία και ομολόγησε τον πυροβολισμό. Ο Κασέμ είπε ότι ο καυγάς ξεκίνησε για τα οικονομικά της οικογένειας. Ο δράστης που είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί είπε στους αστυνομικούς ότι«η σύζυγός του μονίμως ανησυχούσε για τα χρήματα και κυρίως πώς μπορούσε να έχει πρόσβαση σε αυτά».«Δούλεψα όλη μου τη ζωή για να δώσω στην οικογένειά μου ένα καλύτερο σπίτι και μου φέρονται σαν να είμαι σκ...», είπε στις αρχές.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε μετά από καυγά το πρωί της Κυριακής ανάμεσα στον πατέρα και μια από τις κόρες του. Αυτό ώθησε τη γυναίκα του και τις άλλες δύο κόρες του να εμπλακούν και να τον προτρέψουν να ηρεμήσει. Ο 19χρονος γιος του κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο.

Το αγόρι φέρεται να άκουσε τον πατέρα του να ανεβαίνει και να κατεβαίνει περισσότερες από μία φορές τις σκάλες, καθώς οι αδελφές και η μητέρα του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Μέσα στις φωνές ξύπνησε και πήγε να δει τι συμβαίνει. Αργότερα άκουσε πυροβολισμούς και πρώτα βρήκε τη μητέρα του και τις δύο αδερφές του να πυροβολούνται θανάσιμα. Περπάτησε λίγες στιγμές πριν ο πατέρας του πυροβολήσει την τρίτη κόρη. Ο πατέρας του δεν έστρεψε ποτέ το όπλο προς τον γιο του

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον ώθησε στο να σκοτώσει τις γυναίκες της οικογένειας ο Κασέμ είπε: «Η γυναίκα μου μού φερόταν σαν να ήμουν σκύλος. Θάψτε με και πάρτε τα λεφτά». Ο Κασέμ είχε καθαρό ποινικό μητρώο. Ένας γείτονας που γνώριζε την οικογένεια δήλωσε σοκαρισμένος από το φονικό και είπε ότι«ήταν μια καλή οικογένεια που φαινόταν να έχει λαμπρό μέλλον».

Άλλοι περιέγραψαν τον Κασέμ ως έναν άνθρωπο που βοηθούσε τους γύρω του και πρόσφατα είχε καθαρίσει τα πεζοδρόμια από το χιόνι. «Γνωρίζω τον τύπο εδώ και 30 χρόνια, δεν περίμενα ποτέ κάτι τέτοιο».