ΚΟΣΜΟΣ

Τέιλορ Σουίφτ: Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

H Tέιλορ Σουίφτ
H Tέιλορ Σουίφτ
ΑΡ

Η Τέιλορ Σουίφτ θα μπορούσε να...κρίνει κατά κάποιο τρόπο τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ ή του Τζο Μπάιντεν

Η Τέιλορ Σουίφτ είναι μία καλλιτέχνης με τεράστια επιρροή αυτή τη στιγμή, με φανατικό κοινό που την ακολουθεί πιστά, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους υποψηφίους για τις αμερικανικές εκλογές του 2024.

Μια αποκλειστική δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Redfield & Wilton Strategies διαπίστωσε ότι το 18% των ψηφοφόρων λένε ότι είναι «πιο πιθανό» ή «σημαντικά πιο πιθανό» να ψηφίσουν έναν υποψήφιο που υποστηρίζεται από τη Σουιφτ (!)

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις αρχές Ιανουαρίου και ρώτησε 1.500 άτομα με δικαίωμα ψήφου. Περίπου το 45% εξ'αυτών είπαν ότι είναι θαυμαστές της Tέιλορ Σουίφτ. Οι νεότεροι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να επηρεαστούν περισσότερο ανάλογα με την επιλογή του καλλιτέχνη.

«Έχει επηρεάσει τη λαϊκή κουλτούρα, τον αθλητισμό και την οικονομία ολόκληρων περιοχών των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας Τζέιμς Χάγκερτι. «Γιατί λοιπόν όχι την πολιτική και τις εκλογές;».

Η Σουίφτ είναι μια υπολογίσιμη δύναμη

Τον περασμένο μήνα, η εξαιρετικά δημοφιλής περιοδεία της Eras έγινε η πρώτη περιοδεία που ξεπέρασε το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η ποπ σταρ ανακηρύχθηκε «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time για το 2023 και η σχέση της με τον Tράβις Κελς των Kansas City Chiefs πυροδότησε μια τεράστια αύξηση της τηλεθέασης του NFL .

Για τις εκλογές του 2020, η Σουίφτ είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον Μπάιντεν. «Η αλλαγή που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που θα αναγνωρίζει ότι οι έγχρωμοι αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς και να εκπροσωπούνται, ότι οι γυναίκες αξίζουν το δικαίωμα να επιλέγουν τι συμβαίνει στο σώμα τους», ήταν μέρος των όσων είχε πει στο V Magazine τον Οκτώβριο εκείνου του έτους.

Αλλά δεν είναι μόνο οι φαν της τραγουδίστριας που την ακολουθούν πιστά, καθώς δημιουργεί επίσης ένα απωθητικό αποτέλεσμα, γράφει η ισπανική Marca, που σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι αποφασίζουν να στηρίξουν έναν υποψήφιο διαφορετικό από αυτόν στον οποίο δείχνει την υποστήριξή της η καλλιτέχνης. Σε αυτή την περίπτωση, το ποσοστό αγγίζει το 17%, όπως αναφέρει το TMZ.