ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Εξετάζει «πολλαπλά» αντίποινα μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στην Ιορδανία

Λευκός Οίκος: Εξετάζει «πολλαπλά» αντίποινα μετά τον θάνατο τριών Αμερικανών στην Ιορδανία

Φόβοι για κλιμάκωση μετά τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών από επίθεση με drone

Η Ουάσινγκτον εξετάζει αντίποινα μετά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις Αμερικανοί στρατιώτες στην Ιορδανία την Κυριακή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Είναι πολύ πιθανό να δείτε μια κλιμακούμενη απάντηση, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλαπλές ενέργειες, όχι μία ενέργεια», δήλωσε ο Κίρμπι από το αεροπλάνο που συνοδεύει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο μονοήμερο ταξίδι του στη Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Ιορδανία, ανακοίνωσε σήμερα η Ουάσινγκτον, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να προειδοποιεί με αντίποινα τους δράστες και να δείχνει φιλοϊρανικές ομάδες ως υπεύθυνες.

Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στη Μέση Ανατολή μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα -- ένα νέο στάδιο που εγείρει φόβους για κλιμάκωση των ήδη μεγάλων εντάσεων στην περιοχή, εν μέσω του ακήρυχτου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.