ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό

Παρίσι: Τουλάχιστον τρεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό
AFP

Πανικός στο Παρίσι, ύστερα από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ο ένας σοβαρά, ενώ, συνελήφθη ο δράστης.

Τρόμος επικράτησε στο Παρίσι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν άγνωστος άνδρας εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί, με την αστυνομία να ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ο δράστης έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του BFMTV ως δράστης της επίθεσης φέρεται ένας άνδρας, υπήκοος Μάλι, με ιταλική άδεια παραμονής, γεννημένος το 1992.

Ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση αλλά δεν φέρεται να κινδυνεύει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας επέδειξε ως στοιχείο ταυτοποίησης ιταλική άδεια οδήγησης.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο άνδρας δεν είπε κάτι που να παραπέμπει σε τρομοκρατία, με αστυνομική πηγή να αναφέρει ότι «ο ύποπτος δεν φώναξε κάτι κατά τη διάρκεια της πράξης του, ενώ παρουσίασε στην αστυνομία ιταλική άδεια οδήγησης».

Το σημείο της επίθεσης αποκλείστηκε προσωρινά από τις αρχές, ενώ σε βίντεο που έχει κκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι και πλήθος ένοπλων αστυνομικών στο αποκλεισμένο σημείο, όπου τοποθετήθηκαν κίτρινες κορδέλες για να εμποδίσουν την πρόσβαση.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια επέμβαση δυνάμεων της τάξης και διασωστών στις Αίθουσες 1 και 3 που τις καθιστά προς το παρόν μη προσβάσιμες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας X η γαλλική εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

«Η κυκλοφορία έχει επιβραδυνθεί ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μονταρζί και ανάμεσα στον Γκαρ ντε Λιόν και το Μοντερό», ανακοίνωσε επίσης κάνοντας λόγο για «μια κακόβουλη ενέργεια».

Σχετικές ειδήσεις