ΚΟΣΜΟΣ

QatarGate: «Ο Παντσέρι λέει ψέματα, μας κοροϊδεύει», είπε ο επικεφαλής της έρευνας στον Τζόρτζι

QatarGate: «Ο Παντσέρι λέει ψέματα, μας κοροϊδεύει», είπε ο επικεφαλής της έρευνας στον Τζόρτζι

Νέα τροπή στο σκάνδαλο QatarGate.

Μία αποκαλυπτική συνομιλία είδε το «φως» της δημοσιότητας, ανάμεσα στον επικεφαλής της έρευνας για το σκάνδαλο QatarGate, Σεφερίνο Αλβάρες Ροντρίγκες και τον σύζυγο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στην οποία ο ερευνητής ακούγεται να αμφισβητεί την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα, Αντόνιο Παντσέρι.

«Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει (σ.σ. ο Αντόνιο Παντσέρι). Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύει, το ξέρουμε αυτό. Αλλά όλα θα αποκαλυφθούν. Ξέρω ότι μας λέει ψέματα», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο αρχιερευνητής στη συνομιλία που κατέγραψε κρυφά ο Τζόρτζι, διαμαρτυρόμενος παράλληλα για το γεγονός ότι οι ερευνητές της υπόθεσης είχαν πάρει από κάδο σκουπιδιών την εκτύπωση μίας εκδοχής των σημειώσεων που ο Τζότζι αντάλλασσε με τον συνήγορό του.

«Δεκατέσσερις μήνες μετά τις συλλήψεις για το σκάνδαλο κι ενώ ο διάσημος ανακριτής Michel Claise αποχώρησε (τον Ιούνιο) από την έρευνα λόγω σοβαρής σύγκρουσης συμφερόντων και στη συνέχεια από το δικαστικό σώμα για να συνταξιοδοτηθεί και να «κατέβει» ως υποψήφιος στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, η βάση στην οποία στηρίζονται οι ισχυρισμοί για υποτιθέμενη συνωμοσία με στόχο τη διεθνή διαφθορά και το «ξέπλυμα» χρήματος που φέρεται να οργάνωσε ο Παντσέρι ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Κατάρ και του Μαρόκου εξακολουθεί να είναι ασαφής», όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα.

Ακούστε το ηχητικό:

Σχετικές ειδήσεις