ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός θα είναι ο διάδοχος του

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός θα είναι ο διάδοχος του

Βασιλιάς Κάρολος: Σύμφωνα με το βρετανικό Σύνταγμα, ο βασιλιάς ανακηρύσσεται αφότου πεθάνει ο προκάτοχος του

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ο κόσμος βρίσκεται σε σοκ μετά την αποκάλυψη και ήδη οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας άρχισαν να κοιτάζουν τα... κιτάπια τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό Σύνταγμα, ο βασιλιάς ανακηρύσσεται αφότου πεθάνει ο προκάτοχος του όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», δηλαδή η σειρά καθορίζεται από τη σειρά γέννησης. Έτσι, ο Ουίλιαμ είναι εκείνος που θα ανέβει στον θρόνο και μετά με σειρά τα τρία παιδιά, ο δεκάχρονος Τζόρτζ, η οκτάχρονη Σάρλοτ και ο πεντάχρονος Λούις. Σε ένα πιθανό κακό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Κάρολος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία από τις υποχρεώσεις του, θα πρέπει να παραιτηθεί υπέρ του υιού του - κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Marca, ο Michel de Notre-Dame, πιο γνωστός ως Νοστράδαμος, δημοσίευσε το βιβλίο του «Les Prophéties (Οι Προφητείες)» σε τρία μέρη, το 1555, το 1557 και το 1568. Πρόκειται για μια συλλογή από 942 ποιητικά τετράστιχα που υποτίθεται ότι προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα. Ένα από αυτά φαίνεται να αφορά στον οίκο των Ουίνδσορ.

«Το προοίμιο είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ II θα πεθάνει το 2022, σε ηλικία περίπου ενενήντα έξι ετών, πέντε χρόνια πριν από τη θητεία της μητέρας της. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι εβδομήντα τεσσάρων ετών το 2022, όταν θα αναλάβει τον θρόνο, αλλά η δυσαρέσκεια που έχει εναντίον του ένα συγκεκριμένο ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού, μετά το διαζύγιό του με την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθούν να υφίσταται», έχει γράψει ο Ρέντινγκ στο βιβλίο του.

Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ηλικία του βασιλιά Καρόλου, εικάζει ότι η πίεση τον αναγκάζει να παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ωστόσο, σε μια δεύτερη εκδοχή, ο Ρέντινγκ λέει ότι ο Ουίλιαμ δεν θα μπορέσει να αναλάβει τον ρόλο του βασιλιά και «ο πρίγκιπας Χάρι, εκ των πραγμάτων, θα γίνει βασιλιάς στη θέση του».