ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Ελβετία: Οπλισμένος Ιρανός που ζητούσε άσυλο κράτησε ομήρους - Τον σκότωσε η αστυνομία

Έληξε περιστατικό ομηρίας στην Ελβετία
Έληξε περιστατικό ομηρίας στην Ελβετία

Θρίλερ ομηρίας εκτυλίχθηκε σε τρένο στην Ελβετία. Ένας 32χρονος Ιρανός οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι συνέλαβε ομήρους, πριν εξουδετερωθεί από την αστυνομία

Η ελβετική αστυνομία είπε ότι ένας 32χρονος Ιρανός αιτών άσυλο οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι κράτησε 15 ομήρους σε ένα τρένο μεταξύ Baulmes και Yverdon-les-Bains για σχεδόν τέσσερις ώρες, έως ότου η αστυνομία εισβάλλει στο τρένο και σκοτώσει τον άνδρα αργά την Πέμπτη. «Οι όμηροι απελευθερώθηκαν όλοι χωρίς να τραυματιστούν», ανέφερε η αστυνομία στο καντόνι Βοντ. «Ο όμηρος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την επέμβαση».

Ο όμηρος μιλούσε στα αγγλικά και στα φαρσί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του καντονίου Βοντ Ζαν-Κριστόφ Σοτερέλ, σε συνέντευξη Τύπου. «Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά», είπε. Πρόσθεσε ότι η ταυτότητα του ομήρου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα και οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν.

Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας φέρεται να διαπραγματεύτηκαν με τον ύποπτο μέσω WhatsApp και με τη βοήθεια μεταφραστή, καθώς μιλούσε στα Φαρσί, την κυρίαρχη γλώσσα στο Ιράν. Τελικά, οι αρχές εισέβαλαν μέσα στο τρένο και εκτέλεσαν το σχέδιο για την απελευθέρωση των ομήρων από τον ύποπτο

Οι καταστάσεις ομηρίας είναι σπάνιες στην Ελβετία, αλλά έχουν συμβεί σε τράπεζες και επιχειρήσεις. Τον Ιανουάριο του 2022, ένα ζευγάρι και δύο υπάλληλοι μιας εταιρείας συνελήφθησαν όμηροι από εγκληματίες σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε θησαυροφυλάκια όπου φυλάσσονταν πολύτιμα μέταλλα, αλλά τελικά τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τα λάφυρα. Τον Νοέμβριο του 2021, ο διευθυντής μιας εταιρείας ρολογιών και μέλη της οικογένειάς του πιάστηκαν όμηροι στο σπίτι του και οι εγκληματίες είχαν κλέψει χρυσό.