ΚΟΣΜΟΣ

Kαλιφόρνια: Σπίτια εκατομμυρίων δολαρίων «κρέμονται» στο γκρεμό μετά απο κατολίσθηση

Σπίτια κρέμονται στον γκρεμό στην Καλιφόρνια
Σπίτια κρέμονται στον γκρεμό στην Καλιφόρνια

Τρία σπίτια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων αιωρούνται στην άκρη του γκρεμού της Καλιφόρνια μετά από κατολίσθηση, δείχνουν πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Τρεις επαύλεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων φαίνονται στην άκρη ενός γκρεμού στην Καλιφόρνια μετά από μια πρόσφατη κατολίσθηση που διέβρωσε τη γη που κάποτε ήταν οι αυλές τους, σύμφωνα με ένα βίντεο που γυρίστηκε από τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις παρέσυραν ένα κομμάτι του γκρεμού όπου βρίσκονται τα πολυτελή σπίτια που εκτιμάται ότι αξίζουν έως και 15,9 εκατομμύρια δολάρια, δείχνει το βίντεο που καταγράφηκε από το ελικόπτερο του ABC7.

Ένας μεγάλος σωρός από χώμα, άμμο και βράχους βρίσκεται στη βάση του γκρεμού σε μια παραλία κάτω από τα σπίτια που βρίσκονται στην κορυφή Scenic Drive στο Dana Point. «Θα ανησυχούσα αν έμενα σε ένα από αυτά τα σπίτια», είπε ο Τζαν Κοτσιάρα, κάτοικος του Dana Point στον τοπικό σταθμό ειδήσεων. «Δεν ξέρω αν ο λόφος έχει τεθεί σε κίνδυνο λόγω όλης της ανάπτυξης».

Ωστόσο, οι αρχές του Dana Point είπαν ότι και τα τρία σπίτια επιθεωρήθηκαν και δεν διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν κίνδυνο, ανέφερε το ABC7. Ένας από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού είπε επίσης στον σταθμό ότι το σπίτι του είναι ασφαλές και δεν έχει «λάβει κόκκινη σήμανση» από τους αρμοδίους.

Ο δήμαρχος της πόλης Dana Point, Mike Killebrew, είπε επίσης ότι η πρόσβαση στην παραλία κάτω από όπου βρίσκονται τώρα τα συντρίμμια δεν αποτελεί πρόβλημα. «Δεν υπάρχουν δομές σε κίνδυνο σε αυτό το σημείο και δεν φαίνεται να υπάρχει αντίκτυπος στην πρόσβαση στην παραλία», είπε στο Orange County Register.

Τα τρία σπίτια εκτιμάται από την εταιρεία real estate Redfin ότι αξίζουν περίπου 15,9 εκατομμύρια δολάρια, 14,1 εκατομμύρια δολάρια και 12,9 εκατομμύρια δολάρια το τεμάχιο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμες κατολισθήσεις στη Νότια Καλιφόρνια τις τελευταίες ημέρες