ΚΟΣΜΟΣ

Φτιάχνουν συνδικάτο στην Disneyland ο «Μίκυ», ο «Ντόναλντ» και η «Σταχτομπούτα»

Φτιάχνουν συνδικάτο στην Disneyland ο «Μίκυ», ο «Ντόναλντ» και η «Σταχτομπούτα»
Φωτ.: Unsplash

Οι καλλιτέχνες που εργάζονται στην Disneyland θέλουν καλύτερες συνθήκες ασφαλείας

Οι εργαζόμενοι που υποδύονται χαρακτήρες όπως αυτός του «Μίκυ Μάους» στην Disneyland είναι πολύ πιθανόν να συνδικαλιστούν.

Σύμφωνα με το Associated Press οι εργαζόμενοι που ζωντανεύουν τους αγαπημένους χαρακτήρες της Disneyland όπως ο «Μίκυ Μάους», ο «Ντόναλντ Ντακ» και η «Σταχτοπούτα» επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους συνδικαλιστική δράση.

Οι δημιουργοί των εργατικών οργανώσεων ανακοίνωσαν την εκστρατεία σήμερα Τρίτη, λέγοντας ότι οι καλλιτέχνες θέλουν καλύτερες συνθήκες ασφαλείας και ζητούν ακόμη πολιτικές προγραμματισμού για να βοηθήσουν να διατηρηθεί η μαγεία ζωντανή για τους επισκέπτες.

Ενώ οι περισσότεροι από τους περισσότερους από 35.000 εργαζόμενους στο θεματικό πάρκο της Disneyland έχουν ήδη εργατικά σωματεία, περίπου 1.700 καλλιτέχνες και ηθοποιοί χαρακτήρων δεν διαθέτουν.

«Δεν πρόκειται για μια από εκείνες τις καταστάσεις όπου βγαίνουμε για να κάνουμε τον εργοδότη να φανεί κακός», δήλωσε η Kate Shindle, πρόεδρος της Actors' Equity Association, η οποία θα εκπροσωπούσε τους καλλιτέχνες. «Είναι σημαντικό η Disneyland να παραμείνει ένα μέρος που οι άνθρωποι θεωρούν μαγικό και νομίζω ότι (η συνδικαλιστική οργάνωση) θα το βελτιώσει αυτό σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε.