ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε πλοίο με ελληνική σημαία

Υεμένη: Οι Χούθι πραγματοποίησαν πυραυλική επίθεση σε πλοίο με ελληνική σημαία

Φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου αμερικανικής ιδιοκτησίας με ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική συνδρομή, δηλώνοντας ότι δέχθηκε «πυραυλική επίθεση» σε απόσταση περίπου 93 μιλίων ανατολικά του Άντεν στην Υεμένη 

Ακόμα ένα περιστατικό με επίθεση σε πλοίο στα ανοιχτά της Υεμένης από τους Χούθι σημειώθηκε σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανκοίνωσε ότι φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου αμερικανικής ιδιοκτησίας με ελληνική σημαία ζήτησε στρατιωτική συνδρομή, δηλώνοντας ότι δέχθηκε «πυραυλική επίθεση» σε απόσταση περίπου 93 μιλίων ανατολικά του Άντεν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το πλήρωμα είχε 23μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι 5 είναι Έλληνες και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο δεν χτυπήθηκε, αλλά έγιναν δύο απόπειρες με εκρήξεις σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από τις οποίες έχει σπάσει μόνο τζάμι. Το πλοίο μετέφερε σιτηρά.

Η Ambrey πρόσθεσε ότι το Αυτόματο Σύστημα Αναγνωρίσεως του πλοίου εκείνη τη στιγμή μετέδιδε ότι το πλοίο είχε φορτώσει φορτίο από τον τερματικό σταθμό Punta Alvear στην Αργεντινή. Σύμφωνα με το tradewinds πρόκειται για το Sea Champion, χωρητικότητας 48.900 dwt και κατασκευής του 2005. Το πλοίο διαχειρίζεται η εταιρεία Mega Shipping Line Corp, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων με έδρα τη Νέα Υόρκη.