ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πωλήθηκε για τρία εκατομμύρια ευρώ η βίλα Μπερλουσκόνι στη Λαμπεντούζα - Ποιος την απέκτησε

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι
O Σίλβιο Μπερλουσκόνι
ΑΡ

Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε τη Villa Due Palme, την πολυτελή κατοικία που είχε αποκτήσει ο πρώην πρωθυπουργός το 2011 στη Λαμπεντούζα

Η οικογένεια Μπερλουσκόνι πούλησε την πολυτελή βίλα που είχε αποκτήσει ο «Καβαλιέρε» το 2011 στη Λαμπεντούζα. Η ιδιωτική διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ακίνητο απέκτησε ο Ιταλός οικονομολόγος Τζιάνι Προφίτα 63 ετών, πρύτανη του διεθνούς πανεπιστημίου υγείας και ιατρικών επιστημών Saint Camillus (UniCamillus) στη Ρώμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή της αγοραπωλησίας αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό διπλάσιο απο εκείνο που είχε καταβάλλει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ιταλίας για να αποκτήσει το ακίνητο.

Η Villa Due Palme που έχει επιφάνεια 250 τετραγωνικών μέτρων, και περιλαμβάνει 8 κρεβατοκάμαρες και μεγάλο κήπο - ήταν μέρος της τεράστιας κληρονομιάς ακινήτων που άφησε στους κληρονόμους του ο Μπερλουσκόνι. Το κτήριο σε μεσογειακό στιλ χρονολογείται από τη δεκαετία του '70 και διαθέτει ιδιωτική παραλία.

Ο Μπερλουσκόνι, στην πραγματικότητα, δεν χρησιμοποίησε σχεδόν ποτέ αυτή την κατοικία. Η αγορά πραγματοποιήθηκε στο απόγειο της μεταναστευτικής κρίσης γράφει η εφημερίδα Il Messagero. Ωστόσο, ο Μπερλουσκόνι προτιμούσε πάντα τη Σαρδηνία για τις καλοκαιρινές του διακοπές, εκτός από μια φευγαλέα εμφάνιση στο νησί της Λαμπεντούζα το 2019.

Οι κληρονόμοι του εδώ και καιρό προσπαθούν να διαχειριστούν τα ακίνητα που άφησε ο πρώην πρωθυπουργός: πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ακόμη και η Villa Certosa στην Costa Smeralda έχει βγει προς πώληση.