ΚΟΣΜΟΣ

Ο λόγος που θα λείψει ο βασιλιάς Κάρολος από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο λόγος που θα λείψει ο βασιλιάς Κάρολος από το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο βασιλιάς Κάρολος, δε μπόρεσε να παρευρεθεί ούτε στην κηδεία του Κωνσταντίνου στην Αθήνα πέρυσι

Για δεύτερη φορά απών από την επιμνημόσυνο τελετή που θα πραγματοποιηθεί για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο της Ελλάδα, θα είναι ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο. Ο βασιλιάς Κάρολος, δε μπόρεσε να παρευρεθεί ούτε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα πέρυσι τον Ιανουάριο του 2023, λόγω υποχρεώσεων.

Ο βασιλίας μπορεί να μην έχει καταφέρει να τιμήσει με την παρουσία του τη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όμως οι δύο τους, είχαν στενές και φιλικές σχέσεις καθώς ο Κωνσταντίνος είχε επιλεχθεί ως νονός για τον γιό του, Ουίλιαμ. Ο ίδιος ήταν επίσης νονός της κόρης του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας Μάικλ του Κεντ, λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον.

Στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα, θα παρεβρεθεί η Καμίλα και άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία θα είναι μαζί με τη χήρα του εκλιπόντος βασιλιά, την τέως βασίλισσα Άννα-Μαρία, τον μεγαλύτερο γιο τους, τον πρίγκιπα διάδοχο Παύλο, άλλα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας και ξένους βασιλείς για τη βρετανική επιμνημόσυνη δέηση στον κυρίως ναό του παρεκκλησιού του 15ου αιώνα στο Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα Καμίλα θα ηγηθεί των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα συγκεντρωθούν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στις 27 Φεβρουαρίου προς τιμήν του πρώην και τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος Β’ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών τον περασμένο Ιανουάριο ήταν πρώτος ξάδελφος εξ αγχιστείας και φίλος του πρίγκιπα Φίλιππου, του εκλιπόντος Δούκα του Εδιμβούργου.