ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Απάντησε στις ύβρεις Μπάιντεν - «Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν καουμπόι του Χόλιγουντ»

O Tζο Μπάιντεν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν
O Tζο Μπάιντεν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν
ΑΡ

Φραστικός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τον Λευκό Οίκο, μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε ο Τζο Μπάιντεν ενάντια στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν

Η λεκτική επίθεση του Τζο Μπάιντεν στον Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως εξελίσσεται σε πόλεμο λέξεων. Σε απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο που αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο «τρελό πουτ..ς γιο («crazy SOB»)» το Κρεμλίνο κατηγόρησε τον Μπάιντεν ότι έκανε μία αποτυχημένη προσπάθεια να εμφανιστεί σαν «καουμπόη του Χόλιγουντ».

«Η χρήση τέτοιων δηλώσεων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ εναντίον του προέδρου μας εξευτελίζει αυτούς που χρησιμοποιούν τέτοιες λέξεις» ανέφερε το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπάιντεν ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του Πούτιν με υβριστικό τρόπο, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός σκύλας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή» ανέφερε ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος, υποψήφιος για την επανεκλογή του, σε σύντομη ομιλία του.

Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι τέτοιες δηλώσεις «δεν βλάπτουν τον πρόεδρό μας, αλλά φαίνονται σαν μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο Μπάιντεν σαν καουμπόι του Χόλιγουντ. Τέτοιες δηλώσεις υποβαθμίζουν τις ίδιες τις ΗΠΑ» Ακόμη, το Κρεμλίνο τονίζει: «Ο Μπάιντεν θα πρέπει να ρωτήσει τους συμβούλους του: Έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο Πούτιν τόσο σκληρά λόγια εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ;»