ΚΟΣΜΟΣ

Γούεντι Γουίλιαμς: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια

Γούεντι Γουίλιαμς: Διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια

Με μετωποκροταφική άνοια - αφασία διαγνώστηκε η παρουσιάστρια, Γουέντι Γουίλιαμς. Είναι η ίδια ασθένεια που διαγνώστηκε το 2022 ο Μπρους Γουίλις

Η Γουέντι Γουίλιαμς διαγνώστηκε με την ίδια μορφή άνοιας που είχε διαγνωστεί και ο Μπρους Γουίλις, με αφασία, δηλαδή μετωποκροταφική άνοια.

Η πρώην παρουσιάστρια του «Wendy Williams Show» όπως αναφέρει το Page Six όταν συνειδητοποίησε ότι η μνήμη της δεν ήταν δυνατή και άρχισε να χάνει τα λόγια της, αποφάσισε να κάνει μια σειρά από εξετάσεις και έτσι διαγνώστηκε η κατάστασή της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς τα συμπτώματα οφείλονται σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Ήδη βρίσκεται σε κέντρο θεραπείας, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό με την οικογένειά της να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί ακόμα να τη συναντήσει.

Η Γουέντι Γουίλιαμς έβγαλε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρθηκε στην ασθένειά της:

«Όπως γνωρίζουν οι θαυμαστές της, στο παρελθόν ήταν ανοιχτή στο κοινό σχετικά με τους αγώνες με τη νόσο του Graves και το λεμφοίδημα, καθώς και άλλες σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με την υγεία της. Η λήψη μιας διάγνωσης επέτρεψε στη Γουέντι να λάβει την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται. Η απόφαση να μοιραστούμε αυτά τα νέα ήταν δύσκολη και πάρθηκε μετά από προσεκτική εξέταση, όχι μόνο για να προωθήσουμε την κατανόηση και τη συμπόνια για τη Γουέντι, αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό σχετικά με την αφασία και τη μετωποκροταφική άνοια και να υποστηρίξουμε χιλιάδες άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις».

Η παρουσιάστρια συνεχίζει να κρατάει το χιούμορ της αν και όπως ανέφερε δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει πολλά για τον εαυτό της. Το κέντρο θεραπείας στο οποίο βρίσκεται λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα και προστασία.