ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Εκκενώνεται το Πλίμουθ - Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης βόμβας του ΒΠΠ

Βρετανία: Εκκενώνεται το Πλίμουθ - Μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης βόμβας του ΒΠΠ
Independent

Η βόμβα αφότου απομακρυνθεί από την πόλη της Αγγλίας θα απορριφθεί στη θαλάσσα της Μάγχης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, καθώς έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την μετακίνηση μίας βόμβας του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Επείγουσα ειδοποίηση εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς έχει στηθεί μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση για την απομάκρυνση της βόμβας, η οποία δεν έχει εκραγεί, μέσα στην πόλη, πριν αυτή πυροδοτηθεί στη θάλασσα.

Daily Mail

Η βόμβα εντοπίστηκε από έναν κάτοικο, ο οποίος βοηθούσε στην κατασκευή μίας επέκτασης στο σπίτι της κόρης του την Τετάρτη. Σχεδόν 3.000 άνθρωποι διατάχθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλίμουθ να εκκενώσουν την περιοχή για τρεις ώρες.

Πάνω από 1.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και εθελοντές συμμετέχουν στην επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας, με τους ντόπιους να ενημερώνονται ότι το δημοτικό κέντρο αναψυχής του Πλίμουθ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο άμεσης ανάγκης.

Independent

Ο άνδρας που ανακάλυψε τη βόμβα δήλωσε σε τοπικό μέσο ότι βοηθούσε στην προετοιμασία εργασιών στον κήπο του σπιτιού της κόρης του για μία επέκταση, όταν την βρήκε.

Κάτοικος της περιοχής είπε: «Μας ζητήθηκε να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας. Αστυνομικοί χτυπάνε τις πόρτες και ενημερώνουν τους πολίτες ότι βρέθηκε βόμβα. Έχουν αποκλείσει τον δρόμο, φαίνεται πως είναι μία παλιά βόμβα του Β Παγκοσμίου Πολέμου».

Independent