ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξέι Ναβάλνι: Παραδόθηκε η σορός του στη μητέρα του

Αλεξέι Ναβάλνι: Παραδόθηκε η σορός του στη μητέρα του

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε σήμερα η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

«Το σώμα του Αλεξέι δόθηκε στη μητέρα του. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους το ζήτησαν μαζί μας», έγραψε στην πλατφόρμα Χ

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι»

Η κ. Yarmysh πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες της κηδείας του δεν έχουν ακόμη έρθει και δεν είναι σαφές εάν οι αρχές θα «παρέμβουν» στον τρόπο διεξαγωγής της. «Θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», είπε.

Την Παρασκευή 23/2 οι ρωσικές αρχές είχαν δώσει τελεσίγραφο στη μητέρα του να ταφεί στο κοιμητήριο των κρατουμένων.

Η εκπρόσωπος τύπου του εκλιπόντος, την Κίρα Γιαρμίς, δήλωσε ότι υποστήριξαν το παραπάνω, εκτός αν η μητέρα του συμφωνήσει μέσα σε τρεις ώρες να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία.

Η Κίρα Γιαρμίς έγραψε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ: «Πριν από μια ώρα, ένας ανακριτής κάλεσε τη μητέρα του Ναβάλνι και της έδωσε τελεσίγραφο. Είτε να συμφωνήσει εντός τριών ωρών σε μια μυστική κηδεία χωρίς να υπάρξει δημόσιος αποχαιρετισμός ή ο Αλεξέι θα ταφεί στην αποικία κρατουμένων».