ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Δυτική Όχθη: Παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση Στάγιεχ

O Moχάμεντ Σταγιέχ
O Moχάμεντ Σταγιέχ
ΑΡ

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Στάγιεχ υπέβαλε την παραίτησή του στον Μαχμούντ Αμπάς λόγω της συνεχιζόμενης «επιθετικότητας» στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Mοχάμεντ Στάγιεχ ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του, η οποία κυβερνά τμήματα της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Όχθης, λόγω της κλιμακούμενης βίας και του πολέμου στη Γάζα.

«Η απόφαση για την παραίτηση ήρθε υπό το φως της άνευ προηγουμένου κλιμάκωσης στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ και τον πόλεμο, τη γενοκτονία και την πείνα στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο Στάγιεχ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς τη Δευτέρα.

«Βλέπω ότι το επόμενο στάδιο και οι προκλήσεις του απαιτούν νέες κυβερνητικές και πολιτικές ρυθμίσεις που λαμβάνουν υπόψη τη νέα πραγματικότητα στη Γάζα και την ανάγκη για μια συναίνεση βασισμένη στην Παλαιστινιακή ενότητα και την επέκταση της ενότητας της εξουσίας στη γη της Παλαιστίνης» είπε.

Η ηχηρή παραίτηση σημειώνεται την ώρα που αυξάνεται η πίεση των ΗΠΑ στον Αμπάς να κάνει δομικές αλλαγές στην Παλαιστινιακή Αρχή και να αρχίσει να εργάζεται για μια πολιτική δομή που μπορεί να κυβερνήσει ένα παλαιστινιακό κράτος μετά τον πόλεμο.