ΚΟΣΜΟΣ

Πηγή του Κρεμλίνου ισχυρίζεται ότι ο Πριγκόζιν ζει και βασιλεύει στην Κούβα

Πηγή του Κρεμλίνου ισχυρίζεται ότι ο Πριγκόζιν ζει και βασιλεύει στην Κούβα
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρίστηκε πως στέλεχος του Κρεμλίνου ταξίδεψε μέχρι την Κούβα για να συναντηθεί με τον Πριγκόζιν 

Σε έναν ευφάνταστο ισχυρισμό, σύμφωνα με τον τον οποίο ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ζει, και δεν σκοτώθηκε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε, προέβη πηγή του Κρεμλίνου.

Η ίδια πηγή του Κρεμλίνου που ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι νεκρός, λέει τώρα ότι ο πρώην επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ είναι στην πραγματικότητα ζωντανός και διέμενε στην Κούβα, σύμφωνα με την Daily Star.

Με ανάρτηση στο κανάλι Telegram General SVR -από το οποίο προήλθαν οι ιστορίες ότι ο Πούτιν είναι νεκρός και αντικαταστάθηκε από έναν σωσία- η πηγή ισχυρίστηκε:

«Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ βρίσκεται σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική. Σκοπός της επίσκεψης του δεν είναι το ρούμι, τα πούρα, οι αμμώδεις παραλίες και οι καυτές γυναίκες, αλλά να έρθει σε επαφές με τις ηγεσίες των μετρίως φιλικών χωρών.

Στην Κούβα, ο Πατρούσεφ σχεδίαζε να συναντηθεί με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν και να προσπαθήσει να λογικέψει τον πεισματάρη πρώην επικεφαλής της PMC Wagner, αλλά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Ο Πριγκόζιν έφυγε από την Κούβα την προηγούμενη ημέρα, μετακομίζοντας σε ένα πιο απομονωμένο μέρος. Προφανώς, ο Εβγκένι Βικτόροβιτς (άλλο όνομα για τον Πριγκόζιν), ο οποίος θεωρείται επισήμως νεκρός, δεν θέλει στην πραγματικότητα να γίνει έτσι. Ο Πατρούσεφ ήταν κάπως απογοητευμένος που δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση- υπολόγιζε σε μια συζήτηση από καρδιάς και ήθελε, τουλάχιστον, να καταλάβει τι σχέδια είχε ο Πριγκόζιν για το εγγύς μέλλον, αλλά και να προσπαθήσει να πείσει τον συνομιλητή του ότι είναι πάντα ασφαλέστερο να βρίσκεται υπό έλεγχο».