ΚΟΣΜΟΣ

Αφιερωμένο στην επιπλέον ημέρα του Φεβρουαρίου το σημερινό Google Doodle

Αφιερωμένο στην επιπλέον ημέρα του Φεβρουαρίου το σημερινό Google Doodle

Η Google αφιερώνει το doodle στην 29η Φεβρουαρίου υπενθυμίζοντας έτσι την επιπλέον ημέρα που έχουμε κάθε τέσσερα έτση 

Στην επιπλέον ημέρα του δίσεκτου έτους 2024 και τελευταία του Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google.

Στο doodle απεικονίζεται ένα βατραχάκι με τον αριθμό 29 ανάμεσα σε δύο βραχάκια, με τους αριθμούς 28 και 1, θέλοντας έτσι να δείξει την επιπλέον ημέρα που έχει φέτος ο Φλεβάρης.

Κάθε τέσσερα χρόνια συμβαίνει αυτό, έχουμε δηλαδή δίσεκτο έτος, όπου ο 2ος μήνας του χρόνου έχει 29 αντί για 28 ημέρες, με το έτος να έχει συνολικά 366 αντί 365 ημέρες.

Σύμφωνα με το Γρηγοριανό σύστημα μέτρησης, κάθε έτος κανονικά διαρκεί 365 ημέρες και 6 ώρες, ή περίπου ένα τέταρτο της ημέρας, πουοδηγεί σε «σφάλμα» της μίας πλήρους ημέρας κάθε τέσσερα χρόνια, έτσι προστίθεται μία ημέρα ανά τέσσερα έτη, προκειμένου να απορροφάται το σφάλμα των έξι ωρών

Έτσι, στο ίδιο σύστημα έχει καθιερωθεί να προστίθεται μια ημέρα στο έτος ανά τέσσερα έτη (εκτός από τα έτη που διαιρούνται με το εκατό αλλά όχι και με το τετρακόσια και εκτός από τα έτη που διαιρούνται και με το εκατό και με το τέσσερις χιλιάδες), ώστε το σφάλμα των έξι ωρών να απορροφάται.