ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Τον Ιούλιο η δίκη για τον θάνατο της Χάτσινς - Ένοχη η οπλουργός της ταινίας Rust

Άλεκ Μπάλντουιν: Τον Ιούλιο η δίκη για τον θάνατο της Χάτσινς - Ένοχη η οπλουργός της ταινίας Rust

Ο Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς διευθύντριας φωτογραφίας στην ταινία Rust

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία Rust, καθώς έβαλε αληθινή σφαίρα στο όπλο, με το οποίο ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε την Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Μετά από διαβουλεύσεις διάρκειας τριών ορών οι ένορκοι του δικαστηρίου στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν την ετυμηγορία τους το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου, μετά από δύο εβδομάδες καταθέσεων για τα κενά ασφαλείας στα γυρίσματα της ταινίας το 2021 κρίνοντας ένοχη την Γκουτιέρες Ριντ για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά αθώα για την κατηγορία της παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων.

Την ίδια ώρα η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας αναμένεται να γίνει τον Ιούλιο.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Ο ηθοποιός, και παραγωγός της ταινίας, κατά τη διάρκεια πρόβας στα γυρίσματα της ταινίας Rust, κρατούσε ένα Colt 45αρι το οποίο εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα την Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντρια φωτογραφίας, ενώ τραυμάτισε και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Η υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία, Χάνα Γκουτιέρες Ριντ θα γέμιζε το όπλο με άσφαιρα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε μία σφαίρα τουλάχιστον ήταν αληθινή.

Η 24χρονη τέθηκε υπό κράτηση και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 18 μηνών, ενώ αναμένεται να ασκήσει έφεση επί της απόφασης.