ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στον αέρα: Κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους καθώς «έχασε» ελαστικό

Θρίλερ στον αέρα: Κατεπείγουσα προσγείωση αεροσκάφους καθώς «έχασε» ελαστικό

Το αεροσκάφος της United Airlines εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, ανέφερε η ίδια η εταιρεία.

Σε κατεπείγουσα προσγείωση προχώρησε χθες, Πέμπτη 7 Μάρτιου, το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777, στο Λος Άντζελες, μετά από ατύχημα. Το αεροσκάφος έχασε ελαστικό κατά την απογείωση του και πραγματοποίησε την προσγείωση.

Πιο συγκεκριμένα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Μπόινγκ να πέφτει, μερικά δευτερόλεπτα αφού απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Το αεροσκάφος της United Airlines εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, ανέφερε η ίδια η εταιρεία. Διαθέτει έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, ώστε να μπορεί να προσεδαφίζεται με ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τροχού, καθησύχασε.

Η κατεπείγουσα προσγείωση έγινε δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ