ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σκηνές πανικού - Αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε χωράφι

ΗΠΑ: Σκηνές πανικού - Αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε χωράφι

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται ανθρώπινο λάθος ή δυσλειτουργία εξοπλισμού οδήγησε στην εκτροπή του αεροπλάνου από τον διάδρομο προσγείωσης

Ένα Boeing 737 Max της United Airlines ξέφυγε από την άσφαλτο στο γρασίδι όταν έβγαινε από τον διάδρομο στο αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους στο Χιούστον νωρίς την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Οι 160 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν. Έφυγαν από το αεροπλάνο και μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό, ανέφεραν η FAA και η United. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το Μέμφις.

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται ανθρώπινο λάθος ή δυσλειτουργία εξοπλισμού οδήγησε στην εκτροπή του αεροπλάνου από τον διάδρομο προσγείωσης, αλλά το περιστατικό ακολουθεί ανησυχίες για την ασφάλεια του 737 Max μετά την έκρηξη ενός βύσματος πόρτας σε πτήση της Alaska Airlines στον αέρα τον Ιανουάριο.

Σε ανακοίνωσή της, η Houston Airports ανέφερε: «Γύρω στις 8 π.μ. σήμερα, μια πτήση της United Airlines προσγειώθηκε στο Διηπειρωτικό Αεροδρόμιο Τζορτζ Μπους (IAH). Καθώς έβγαινε από το διάδρομο, το αεροσκάφος έφυγε από το πεζοδρόμιο και μπήκε στο γρασίδι κατά μήκος του διαδρόμου 9-27.'

Ευτυχώς, κανείς στο αεροσκάφος δεν τραυματίστηκε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Χιούστον και οι Επιχειρήσεις των Αεροδρομίων του Χιούστον ανταποκρίθηκαν αμέσως και εκκένωσαν με ασφάλεια όλους τους επιβάτες.

«Σύμφωνα με ομοσπονδιακό κανονισμό, η FAA έχει ενημερωθεί. Η United Airlines εργάζεται για την απομάκρυνση του αεροπλάνου, το οποίο δεν επηρεάζει τις πτητικές λειτουργίες. Οι πτήσεις εντός και εκτός lAH συνεχίζονται χωρίς διακοπή.

"Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πτήση, επικοινωνήστε με την United Airlines."

Φωτογραφίες και βίντεο από τη σκηνή δείχνουν το αεροπλάνο να έχει κλίση με το σύστημα προσγείωσης σε μια περιοχή με γρασίδι κοντά στον τροχόδρομο.