ΚΟΣΜΟΣ

Καραΐβική: Δραπέτες βίασαν και σκότωσαν 71χρονη και τον σύζυγό της - Πέταξαν τις σορούς στα ψάρια

Καραΐβική: Δραπέτες βίασαν και σκότωσαν 71χρονη και τον σύζυγό της - Πέταξαν τις σορούς στα ψάρια

Φρίκη στην Καραϊβική: Μία γυναίκα από τη Βιρτζίνια που δολοφονήθηκε άγρια μαζί με τον σύζυγό της βιάστηκε προηγουμένως από δραπέτη κρατούμενο που έκλεψε το γιοτ τους, σύμφωνα με την αστυνομία

Μία γυναίκα από τη Βιρτζίνια που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε μαζί με τον σύζυγό της από δραπέτες κρατούμενους που άρπαξαν το γιοτ του ζευγαριού στην Καραϊβική, φέρεται να βιάστηκε από έναν από τους δολοφόνους της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας από τους τρεις άντρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία του ζευγαριού φέρεται να βίασε την Κάθι Μπράντελ, 71 ετών, προτού η ομάδα των δολοφόνων σκοτώσει εκείνη και τον 66χρονο σύζυγό της Ραλφ Χέντρι στο ιστιοφόρο τους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Βασιλική Αστυνομία της Γρενάδας.

Ο Ρον Μίτσελ, ο Ατίμπα Στάνισκλαους και ο Τρέβον Ρόμπερτσον αντιμετωπίζουν δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία, καθώς και για διαφυγή από τη νόμιμη κράτηση, διάρρηξη σπιτιού, ληστεία και δύο κατηγορίες απαγωγής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Κάθι Μπράντελ και ο Ραλφ Χέντρι εθεάθησαν για τελευταία φορά κοντά στο αγκυροβολημένο καταμαράν τους στο St. George's της Γρενάδας στις 18 Φεβρουαρίου. Ο 25χρονος Στάνισκλάους, κατηγορήθηκε επίσης για βιασμό στη θανατηφόρα υπόθεση.

Οι σοροί του ζευγαριού δεν έχουν βρεθεί από τότε που εθεάθησαν για τελευταία φορά κοντά στο αγκυροβολημένο καταμαράν τους με το όνομα «Simplicity». Η αστυνομία ωστόσο πιστεύει ότι οι δραπέτες έκαναν πειρατεία στο ιστιοφόρο ενώ το ζευγάρι έκανε έπλεε στα νερά της Καραϊβικής. Βρέθηκε αγκυροβολημένο και έρημο μέρες αργότερα.

Μεγάλες ποσότητες αίματος βρέθηκαν στο λεηλατημένο σκάφος, αλλά ο Χέντρι και η Μπρέιντελ δεν βρέθηκαν πουθενά. Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δολοφόνοι τους πέταξαν τα πτώματά τους στη θάλασσα ενώ έπλεαν προς το St.Vincent.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στον Άγιο Βικέντιο στις 21 Φεβρουαρίου και στάλθηκαν πίσω στη Γρενάδα τη Δευτέρα, όπου οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και στάλθηκαν πίσω στη φυλακή. Αρχικά κρατούνταν με την κατηγορία της ληστείας πριν αποκαλυφθούν τα φρικτά τους εγκλήματα. Αναμένονται να επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 27 Μαρτίου.

Το ζεύγος που δολοφονήθηκε ήταν έμπειροι θαλασσοπόροι και ζούσαν στο ιστιοφόρο τους την ώρα του βάναυσου θανάτου τους. Τα παιδιά τους τίμησαν τη μνήμη τους γονείς τους με μια συγκινητική δήλωση.

«Ζούμε σε έναν κόσμο που μερικές φορές μπορεί να είναι σκληρός, αλλά είναι επίσης ένας κόσμος βαθιάς ομορφιάς, θαυμασμού, περιπέτειας, αγάπης, συμπόνιας, φροντίδας και πίστης», έγραψαν σε μια δήλωση. «Οι γονείς μας υπάκουαν σε όλες αυτές τις αξίες και πολλά άλλα. Αν μάθαμε κάτι από αυτό το τραγικό γεγονός, είναι ότι ξέρουμε ότι έφυγαν από αυτόν τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος από ό,τι ήταν πριν γεννηθούν».