ΚΟΣΜΟΣ

Τιτανικός: Πιστό αντίγραφό του ετοιμάζει Αυστραλός μεγιστάνας - Κόστος ναυπήγησης ένα δις δολάρια

titanikos
Photo: Youtube

Ο απόπλους έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2027 και θα ακολουθήσει την πορεία του αυθεντικού Tιτανικού από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη

Ένας Αυστραλός μεγιστάνας ορυχείων ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να ναυπηγήσει ένα πλοίο πανομοιότυπο αλλά και ανώτερο από αυτό του Τιτανικού.

Ο λόγος για τον Κλάιβ Πάλμερ, ο οποίος, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, νοίκιασε χώρο στην Όπερα του Σίδνεϊ για να ενημερώσει το κοινό ότι ολοκληρώνει το πιστό αντίγραφο του ιστορικού υπερωκεάνιου.

Ο μεγιστάνας δήλωσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι θα έρθει η ώρα να περάσει στην αιωνιότητα χωρίς να «αφήσει πίσω του τίποτα». «Θα μπορούσα, λοιπόν, να φτιάξω τον Τιτανικό. Και θα το κάνω. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να φτιάχνω τον Τιτανικό από το να κάθομαι στο σπίτι μου και να μετράω τα χρήματά μου», είπε ο Πάλμερ.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό επιχειρηματία, ο απόπλους του Τιτανικού ΙΙ έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2027. Ο ίδιος θεωρεί σίγουρο ότι θα βρει εγκαίρως ναυπηγείο, ώστε να ξεκινήσει η ναυπήγηση του υπερωκεάνιου, βάρους 56.000 τόνων στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο Τιτανικός ΙΙ θα ακολουθήσει την πορεία του ταξιδιού του αυθεντικού από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη το 1912.

Σχετικά με το εκτιμώμενο κόστος ναυπήγησης του αντιγράφου του Τιτανικού υπολογίζεται από μισό έως ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μεταξύ των εταιρειών που υποστήριξαν το εγχείρημα ήταν και η Deltamarin με έδρα τη Φινλανδία. Ο Πάλμερ δήλωσε ότι θα συγκεντρώσει μερικούς «από τους καλύτερους σχεδιαστές κρουαζιερόπλοιων στον κόσμο» τονίζοντας ότι οι εσωτερικοί χώροι, οι καμπίνες, όπως και η αίθουσα χορού, η πισίνα και τα χαμάμ του νέου Τιτανικού, θα είναι πανομοιότυπα με εκείνα του αυθεντικού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα πεντάλεπτο βίντεο με τρισδιάστατη απεικόνιση των εννέα καταστρωμάτων του Τιτανικού 2 υπό τους ήχους του διάσημου βαλς «Γαλάζιος Δούναβης» του Γιόχαν Στράους.

Ο αυθεντικός Τιτανικός προσέκρουσε στη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού σε παγόβουνο και βυθίστηκε στον Ατλαντικό στις 15 Απριλίου του 1912, παρασέρνοντας στον υγρό του τάφο πάνω από 1.500 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Ο Πάλμερ θέλει να κάνει το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού με το ταξίδι του να έχει αίσιο τέλος.