ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: 31χρονη βρέθηκε νεκρή μετά από καταδίωξη από αρκούδα

Σλοβακία: 31χρονη βρέθηκε νεκρή μετά από καταδίωξη από αρκούδα
Daily Mail

Οι αρχές της Σλοβακίας εντόπισαν την γυναίκα νεκρή αφότου έτρεχε για να γλιτώσει από μία αρκούδα που κυνηγούσε εκείνη και τον φίλο της ενώ περπατούσαν σε ορεινή περιοχή

Μία γυναίκα γύρω στα 30 βρέθηκε νεκρή αφότου εκείνη και ο φίλος της ήρθαν αντιμέτωποι με μία αρκούδα στη Σλοβακία.

Η 31χρονη γυναίκα από την Λευκορωσία περπατούσε μαζί με έναν φίλο της στην ορεινή περιοχή Low Tatras στη Σλοβακία όταν ξαφνικά άρχισε να τους κυνηγά μία αρκούδα. Σύμφωνα με τον φίλο της, εκείνος και το θύμα έτρεξαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις μέσα στο πυκνό δάσος και τις απότομες χαράδρες.

Η σορός της εντοπίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα από την Υπηρεσία Διάσωσης με την αρκούδα να βρίσκεται ακόμη κοντά στο σημείο, ενώ την τρόμαξαν με πυροβολισμούς.

Daily Mail

Σύμφωνα με το BBC, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση ή αν την σκότωσε η αρκούδα. Οι Σλοβακικές αρχές πάντως δηλώνουν ότι σε κάθε περίπτωση όταν γίνει γνωστή η ακριβής αιτία θανάτου της γυναίκας θα προβούν σε νέες δηλώσεις.

Οι αρκούδες είναι αρκετά κοινά ζώα σε μεγάλα τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης σε περιοχές γύρω από τα Καρπάθια όρη, που εκτείνονται από τη Ρουμανία έως την Πολωνία και διέρχονται από τη Σλοβακία. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι στη Σλοβακία υπάρχουν περίπου 1.275 αρκούδες.

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μία σειρά από επιθέσεις αρκούδας σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μίας θανάσιμης επίθεσης στη χώρα το 2021.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας Γερμανός ακτιβιστής οικολογίας συνέλαβε στην κάμερα τη στιγμή που δέχθηκε επίθεση από μία αρκούδα καθώς περιπλανιόταν κατά λάθος στη φωλιά του ζώου στην Πολωνία. Ο άνδρας δέχθηκε άγρια επίθεση από την αρκούδα και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.