ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές μάχες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας - Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί

Σφοδρές μάχες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας - Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι μαχητές νεκροί

Οι νέες μάχες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των δυνάμεων της Χαμάς, γύρω από το νοσοκομείο, ξέσπασαν τα ξημερώματα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 20 Παλαιστίνιους ενόπλους στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και συνέλαβαν δεκάδες άλλους ύποπτους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατός ανέφερε ότι «συνεχίζει να εμποδίζει την τρομοκρατική δραστηριότητα στο νοσοκομείο Σίφα».

«Είκοσι τρομοκράτες εξοντώθηκαν στο νοσοκομείο Σίφα μέχρι στιγμής σε διάφορες συμπλοκές και δεκάδες ύποπτοι συλληφθέντες επί του παρόντος ανακρίνονται», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο στρατός κάλεσε τους πολίτες να κινηθούν «προς τα δυτικά», δηλαδή προς τη θάλασσα και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το δρόμο κατά μήκος των ακτών «προς τον νότο έως την ανθρωπιστική ζώνη αλ-Μαουάσι», που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην περιοχή έγινε ρίψη φυλλαδίων με το ίδιο μήνυμα. «Βρίσκεστε σε μια επικίνδυνη περιοχή συγκρούσεων», ανέφεραν τα φυλλάδια.

Οι μάχες ξεκίνησαν λίγο πριν από το ξημέρωμα γύρω από αυτό το νοσοκομείο της Πόλης της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός εισήλθε κατά τη διάρκεια επιχείρησης στις 15 Νοεμβρίου. Στην τελευταία του ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο στρατός ανέφερε ότι «συνεχίζει να διεξάγει στοχευμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή του νοσοκομείου αλ-Σίφα».